Followers

Thursday, January 3, 2013

Port Dickson Part 1

Percutian Family ke Port Dickson ni memang acara wajib tahunan dalam kalendar kami sekeluarga.Cuma tahun ni (2012) lewat sikit pergi nyer, sebab masing2 busy ..(busy lah sgt)..hehe..Biasanya kitorang buat sebelum nak puasa, tapi sebelum puasa haritu byk plak agenda nyer.Dengan kitorang baru balik honeymoon ke Cameron Highlands masa tu, cuti plak cukup2 je untuk raya .Last2 di tunda ke akhir tahun 2012.Alhamdulillah, semua berjalan lancar.Macam biasa organizer tiap2 tahun, yang tukang booking hotel/aprtment , mak aku punyer keje.Yang tukang bayar, papa aku, yang tukang swipe card, along aku..Tapi gune CC papa lah..hahahah..






Kitorang gerak dari rumah kul 1 lebih, sebab along aku keje half day, papa plak kena keje aritu, so, mak & papa datang lewat sikit, malam baru sampai PD.Maka, kami kena gerak awal untuk check-in dulu lah, kang check in lambat rugi lah plak kan, lagi pon boleh lah berlama-lamaan kat sana, sempat lah jugak nak berswimming2 kat pool & pantai lepas check in tu..



Kitorang bermalam di Ancasa All Suites & Spa.Memang tiap2 tahun , kat sini jelah kami menginap.Sebab mak dah biasa berurusan dengan pihak Ancasa ni.Mak booked apartment 1 bilik..Cukup untuk kitorang 1 family memandangkan family kami bukanlah besar mana kan.Aku pon taktaw nak panggil ape, resort ke, hotel ke, apartment ke...Tapi dari segi pendangan aku, aku boleh gelar sebagai Apartment kot, sebab ade bilik, ruang tamu, dan dapur..Kat sini tak dibenarkan memasak, tapi kalau korang pandai cover line, boleh je seludup bahan2 masakan.Tupon kalau korang stay lama lah kat situ.Macam kitorang stay 1 malam je, so, kitorang makan kat luar je.Lagipon setiap hari Sabtu malam Ahad ade pasar malam kat Port Dickson..Memang kitorang suka beli makanan kat pasar malam situ, happeningg..hehe..





Oh yer, harga untuk penginapan satu malam kat apartment 1 bilik ni adalah RM318/nite ikut hari ape yang korang nak check in..Kalau hari biasa murah sikit kot.Kat sini memang strategic, dekat dengan tempat makan, dekat  dengan pantai, ade swimmng pool, ade gym, ade karoke, ade spa ala2 Bali, padang bola tampar, ping pong,internet kiosk, usihh mcm2 ade lah..Memang tak boring lah kalau stay kat sini.Biasanya kitorang suka main ping pong, tapi malam tu meja pingpong tu dah kena kongker plak, tak dapat nk main..Yang bestnyer, walaupon apartment ni ade 1 bilik, tapi kitorang pakat tido ramai2 kat ruang tamu, masing2 bawak toto, semua nak berkepit bawah ketiak mak..hehehe..




Ok, bersambung ke part kedua plak,kalau korang berminat nak booking Apartment ni sila ke laman web rasmi Ancasa All Suites & Spa..Apa yang aku taw, kalau booking online boleh dapat harga lagi murah...Try lah..

18 comments:

  1. wah...p bercuti ye....sonok kan...release tensen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok dpt bercuti dgn family...awien nnt pergi honeymoon lagi best...hehe

      Delete
  2. uit mkcik.....pergi PD tak ckp pun kan.....leh jmpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa akak pon kat sane yer...awat tak habaq...hehe..Kalau tak boleh berjimba laga2 pipi kat tepi pantai...hihhih

      Delete
  3. Assalamualaikum. comelnya dia kepit dgn suami! hehehe. peplum tu menarik! lawa nory pakai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sheila...tgh giat mengumpul koleksi peplum ni...hehe

      Delete
  4. best kan Ancasa tu nory? masa mila pegi tu kitaorang booking ada 2 bilik rm400 lebih xsilap 1 mlm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory booked yg 1 bilik je sbab family tak ramai, dah lar semua taknak tido dalam bilik, masing2 nak tido celah ketiak mak jugak...berebut2...last2 semua pakat tido kat ruang tamu bentang toto..hahah

      Delete
  5. Ida pernah kusus kat sini.. Best! Apartment dua bilik ida dapat, duduk hanya dua orang.. bayangkan? hahahhahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha...takutnyer...

      bestkan lepak sini...

      Delete
  6. akak suka tau tgk korg berdua ni... very the sweet couple... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih kak..alaa akak & abg pon apa kurangnyer...dh ade anak pon still romantik gituu...caya lahh...=)

      Delete
  7. seronoknyaaa kak pergi bercuti.. ni round satu mlysia ke ni?? aritu mai perak, now pergi hala ke selatan.. sakan akk.. syok!

    ReplyDelete
  8. seronoknya pi bercuti. tempat penginapan pun nampak menarik jea :)

    ReplyDelete
  9. wah..bestnya..sangat2 menyeronokkan.. saya punya trip ke PD tak berupdate2 lagi.. entah bila nak berupdate tu tak tau lah..hehehehe

    ReplyDelete
  10. Salam perkenalan...
    seronok yer berjalan2..cuti2 cinta.
    jemput jenguk blog akak yer.
    nabihahsejutarasa.blogspot.com ;)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)