Followers

Friday, January 4, 2013

Tukar I.C di JPN Putrajaya


Alang2 cuti ari isnin aritu, ade mase terluang terus ajak Abi gi JPN Putrajaya untuk tukar IC baru.Abi dah tukar aritu, sebab IC lama die dah terbelah dua, tu yang die terus tukar IC baru tu.Bila dah tengok Abi tukar IC baru, aku pon mane boleh kalah, nak jgak tukar IC baru, lagipon IC lama gambar free hair, nak tukar gmbar muslimah lah sikit, baru lah ade ciri2 wanita solehah sejati sesuai dengan perubahan diri yang terkini...Tak gituu...

Kitorang keluar dari rumah agak lewat sikit,sebab terlajak tido..haha..Sampai2 je,ingatkan orang tak ramai, tapi ramaiii ya ampun..Ingatkan aku sorang je yang nak tukar IC baru, rupanya ramaii giler umat manusia kat situ, mesti kes ponteng hari isnin ni, aku tak ponteng, aku mmg tgh on leave okay..Cutii yang halal gitu..hehehe..Sampai je terus naik aras 2 bahagian kad pengenalan, terus beratur amik no.giliran.Dapat nombor 0741..Mak oiii ade 3 ratus nombor lagi nak kena hadap..Gilerr ko..Kitorang lepak kat cafeteria sambil minum2 dan makan goreng pisang..Nasib baik kat cafeteria tu ade skrin No.Giliran, so, senang lah nak pantau no.giliran kite, takdelah masalah terlepas nombor ke hape kan..Tunggu punya tunggu, perut makin lapar, kitorang balun plak meggi sup dengan mee kari..Tudiaa.Percayalah kebosanan menunggu adalah suatu "kepishangan"...Sabor jela..


Dah habis melantak mee kari dengan megi sup, kitorang tabahkan diri lagi utk menunggu angka giliran yang tak kunjung2 tiba..Abi membusykan diri dengan bermain game, nasib lah ade game, dapat gak hilangkan boring sikit..Sikitt jela..


Oloolooo pandai Abi buat muka serius..Serius lah konon..hehehe..Dan akhirnya, sampailah giliran aku, aku pon terus ke kaunter cakap nak tukar IC, tak perlu isi borang apa2, cuma kena bayar RM10 je sebagai caj penukaran kad baru.Lepas tu, kena tunggu no.giliran kite dipanggil semula untuk sessi tangkap gambar, haa yang ni aku suka, tapi lagi best kalau aku tangkap gune kamera aku sendiri, sebab gambar die macam tak berkualiti je..Oppss.hehe...Sekejap je prosess die, tapi nak tunggu nombor tu yang lama..Adehhh..Proses kad untuk disiapkan kalau kat putrajaya ni satu hari je, tp sebab aku datang dah lewat, so kad aku siap keesokan harinyer, tapi memandangkan keesokan harinyer tu New Year, so postpone ke hari Rabu.Tapi Rabu aku dah start keje acaner??Nasib baik abang kat kaunter tu cakap boleh datang collect time weekend..Nasiibb baik ko labu..hehe..


23 comments:

  1. kite pun nak tukar ic sbb reason sama..ic lama free hair...mcm xsenonoh plak rase..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2, kadang segan nak tunjuk ic, yela realiti bertudung, tp ic free hair plak..apo kejadahnyer kann...hehe

      Delete
  2. Assalamualaikum nory, sheila teman hubby haritu lupa nak tukar ic yang free hair. rasa bersalah. insyallah masa terdekat ni nak tukar ic jugak. hubby buat area Kota Damansara je, cepat juga! tak ramai sangat org

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe sheila, weekend pon JPN putrajaya buka..boleh buat..

      Delete
  3. Replies
    1. orait2, ade iras Neelofa kot...huahuahua...

      Delete
  4. betul nory akak setuju kamera yg digunakan utk mik gmbr tak berkualiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak, tak berkualiti, pixel pecah...ape daa..hehe

      Delete
  5. Nory ramai tak org??????Na egt nk gi buat jugak kat putrajaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramaii...better datang awal2 pagi...mcm nory datang dah tengahari...berjanggut nk menunggu giliran, padahal proses die kejap je, tak sampai 5 minit...hehe

      Delete
  6. kte gi tukar IC hari sabtu. 7.30 dah beratur kat eskalator... oeang yang pertama..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh susah tu nak jadi org pertama, caya lah...

      Delete
  7. miza pun tak tukar ic lagi.
    ic masih muka kanak-kanak. haha
    segan gila nak tunjuk kokrang. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...nory pon segan nk unjuk kat org..

      Delete
  8. 3 tahun yang lepas ena dah tukar yang baru.. huuuuu tapi nak juga IC yang berwajah baru ni.. yang ada dua gambar... uhuks...

    ReplyDelete
  9. Nory tukar skrg ni dapat ic yg baru lah? ade dua pic.. hehhehe~ ida tak tukar lagi yg baru.. yg lama masih ok =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ic lama nory pon okay lagi....tapi saje gatai nak tukar baru jugak...hehehe...lgpon ic lama gmbar free hair..

      Delete
  10. nory, ic yaya lagiiii la hazab.
    tak pernah tukar dari darjah 6. ;p
    nanti nak buat sini jugak laaaaaaaaa.

    ReplyDelete
  11. yeke yaya...
    meh nak tgk muka masa yaya darjah 6...
    comeyy tak? hhehe

    ReplyDelete
  12. Kak, nak tanya, what time kak pergi?

    ReplyDelete
  13. Akak sampai JPN pukul 12.13pm ,dik...heheh...dah lewattt..

    ReplyDelete
  14. hii...tumpg tanya...mmg x kena bayar pape ke kalo first time nk tukar ic ?

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)