Followers

Thursday, January 17, 2013

Single pertama 3rd Party Band

First of all, belum terlambat rasanya aku nk ucapkan tahniah buat satu2 nyer along aku atas kelahiran single pertama dari Band group (3rd Party Band) die.Lama dah kot die pasang impian nak keluarkan single sendiri.Sampai sanggup keluarkan duit poket sendiri untuk tunaikan impian diorang tu.Dan akhirnya, 3 Januari aritu single terbaru buat julung2 kalinyer dilancarkan dalam sebuah majlis yang sederhana di studio D'Raf Muzika.

Malam sebelum majlis pelancaran tu, Along call bagitaw nak "pinjam" rumah aku untuk buat persiapan terakhir, nak packing CD katanya..Kebetulan, aku memang tak kemana malam tu,  along datang rumah aku bawak "tulang2 belakang" yang akan tolong buat semua kerja2 tu..Dorang bukan sape2 pon, semua sepupu sepapat aku sendiri jgak..So, memang tak kisahh sangat..Semua berjaga sampai pukul 5 pagi, aku & abi je serender tidoo dulu,sebab esoknyer tu keje..hehe..


Segala mak nenek 'props' yang diperlukan untuk pembikinan "single" ni..Ape beza  "SINGLE" dengan "ALBUM"??Mengikut apa yang aku taw, single ni biasanya dimuatkan 1,2 buah lagu je, manakala Album plak, biasanya lebih dari 8 buah lagu..(Kalau salah tolong betulkan aku yer)..hehe..Memandangkan bajet yang diperuntukkan cukup untuk rakaman 2 buah lagu je, so, itu jelah ade nyer..Tu pon dah ok per..Tu pon satu permulaan yang baik..Pasni ade rezeki lbh lagi, boleh buat album plak.Dorang banyak lagu ciptaan sendiri, cuma tak byk yg dirakamkan je..









Nasib baik sepupu sepapat semuanya berjiwa seni, masing2 ade bakat seni tersendiri..So, semua taw tugas masing2, and tak berkira soal mase dan tenaga, kerja buat sama2..Semangatt tu pentingg...Masing2 saling menyokong diantara satu sama lain..phewwiitt..


Dan akhirnyer siapp jugakkk...


3rd Party Band kini hadir dengan single pertama..Nak CD percuma, bagitaw aku ek, nnt aku try "ayat" along aku, mane taw dapatt...Tu pon kalau korang nak lahh...kalau taknak, takpe tak paksa pon..Ye lahh dorg belum popular lagi, mesti korang pandang sebelah mata je kan..hikhikhikhik...Tapi aku sebagai adik, mesti lah nak yg terbaik kan untuk abang sendiri.., kalau korang jadi aku pon, korang akan support and promote abang korang jgak kan..huhuhu..

Nak dengar lagu dorang takkk...??dorang pon ade Video Clip taw..Terbaekk punyerr shoot dari Pokta..Jom layann..




And last sekali nak minta jasa baik korang yang budiman kat sini..Jom vote lagu ni kat link bawah ni...Lagu melewati tersenarai dalam senarai Suria Rock taw,,,jom vote 3rd Party Band..


Vote for Melewati -3rd Party Band..

TQ..=)


Like Fanpage 3rd Party Band  - www.facebook.com/band3rdparty?fref=ts











13 comments:

  1. Assalamualaikum nory. bestnya ada band sendiri! abg ipar sheila pun ada band juga. TheGrass kalau tak silap. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nory pon nak buat band jgak lah..hehe..

      Delete
  2. alamak.. den kawan dengan adik artis lah.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. puihhh...celah mana retiss nyer..baru nk merangkak lagi band ni..jom support ek..hehe

      Delete
  3. bagusnya. semua buat sendiri yea.ramai artis yg berjaya pun mula dari bawah jugak kan. so good luck.

    kalau dapat free cd tu pun bagus gak..mintak satu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau ade lagi nory mintak, sbb tak byk dorang copy..permulaan je kan..hehe

      Delete
  4. wahh great ur bro!! wahhh t kirim salam kat adik akk tu ye.. bhahahahhaa XD.. semoga berjaya ye.. ena dah tlg votekan serta like.. weeee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik akak yg mane,ena??adik akakh sorang je, pempuan lak tu...hehe..adik2 sepupu ramailah...hehe

      Delete
  5. Good luck...kalu dah dah meletop2 nanti nak bergambo bersama arr...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih...insyaALLAH, dorang baru nak tempa nama dlm bidang ni..ade rezeki , popular lah kot...hehe

      Delete
  6. wah..dalam family awak pun ada yang minat seni rupanya.hehehe. okeh, done vote! :)

    ReplyDelete
  7. jum kite buat band nak hehe the women ehh

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)