Followers

Tuesday, April 2, 2013

Uncle Jack Fried Chicken , Giant USJ

Ni dua minggu lepas punya cerita, masa tu baru dapat gaji, maka tahap kegedikan dan giler bershopping tu datang membuak2, pergi shopping kena bawak teman sekepala, siapa lagi kalau bukan mak aku..hehehe..Destinasi shopping kalini tak jauh pon, kat USJ je, Giant yang baru bukak tu (sebelah Mydin), tapi sebenarnya dah lama buka, cuma baru lepas renovate, sekarang Giant tu dah makin besar dan bertingkat2, sesuai dengan nama dia yang Giant tu lahh..heheh..Pastu kat dalam tu pon banyaakk kedai2 baju.

Bila dah berhabis shopping, duit dalam wallet tinggallah sekeping dua, nak makan mahal2, tak mampu..kihkihkih..Last2 mak ajak makan kat sini, Uncle Jack Fried Chicken..Mak kata murah..Aku ingat murah standard harga KFC je, rupanya murahhhh giler2 beb..Tak caya, korang datang lah try sendiri..Kang kata aku tipu plak..



Masa aku pergi ni, tak ramai lagi orang beratur, lepas aku dah beratur tu, terus berderet orang beratur panjang..Memang pandaii lah dorang buat tarikan macam ni, murah dan sedap plak tu, dannn bersih plak tu.Rasa pon sedappp, nasi dia pon banyakkk...


Style lebih kurang macam KFC dan McD jugak, dijual dalam bentuk set dan ala carte..Set paling murah RM3.00 termasuk air, nasi dan seketul ayam..Betulll!!!! RM3.00 je,,,aku tak tipuuu...Tapi aku yang mase tu memang tengah kebulur, aku tak pandang set murah  yang ade satu ketul ayam je, aku amik set yang RM5.00 ada 2 ketul ayam, still dalam lingkungan harga yang sangat murah..Aku beli 2 set  tak sampai RM12 hengget beb termasuk tax..Dan paling besttt air boleh pilih nak air apa, takde caj dikenakan pon, macam KFC kalau nak pilih air Milo or Juice kena tambah duit lagi kan, tapi ni takk...heeehehe..


Nasi dia pon sedapp, banyakk plak tu, tapi kalau take away dia bungkus dalam tupperware kecik je, cian Abi, nasi dia sikitt je..hahhahah..Kitorang makan sampai tak habiss sebab kenyang sangat...hehehe..Eh jomm lah kita makan kat sini ramai2 nak...Aku belanja ko bayarrr...ok whattt????hehehe

*gambar dari kamera henpon..sorry kalau kurang memuaskan...heeee

49 comments:

  1. salam perkenalan..tq sudi singgah blog cnp..chicken chop sedap kot tu yang licin hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. chicken chop mmg sedap...tapi kat situ jual ayam goreng je..hehe

      Delete
    2. assalamualaikum , :) klau nak tau , n0w ad dish yg ala2 chcken ch0p da tsedia at uncle jack giant usj. tp style dorg la . tak mahal .. =) dtg2 la ek . slamt mncuba ^^

      Delete
  2. sedapnyaaaa.... pernah nampak kedai ni, tapi tak pernah try... sbb takut tak sedap.. nanti boleh lah rasa

    ReplyDelete
  3. menarik... akak x pernah tau pon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg dah taw...boleh lah try nnt..hehe

      Delete
  4. tak pernah try lagi..selalo kat tesco ade tapi jual ayam je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..kat Tesco pon ade ek...baru nory taw..

      Delete
  5. Assalamualaikum. sedapnya. nanti nak try! heheehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nnt try taw...belanja nory sekali ek..hehe

      Delete
  6. cam menarik jer...cam harus terjah jer...lagipun kat USJ ker...adehh...cam terasa petang ni jugak nak pegi... (buruk perangai kannn?) heeeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa dah dekatt kan...wajib singgah and try...

      Delete
  7. Murahnye . Brbaloi la kalau harga mcm tuh . Tgk pon mcm kfc je . Heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lbh kurang mcm kfc...murah plak tu..hee

      Delete
  8. nmpk mcm best... xpernah plak dgr lg ns aym nie..harus cuba sbb ank2 akk suka ns ayam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajibb cuba bukan harus lagi dahh...hehe

      Delete
  9. Yayyy.. sokong la uncle Jack. Memang murah giler kot, lagi murah dari gerai makcik depan office tepi jalan ha.

    ReplyDelete
  10. wow!!!murahnye...bleh lah try kalau ge kat sane...heheheh....thanx rekomen tempat besh!!!hehehe...

    ReplyDelete
  11. tak penah try lagi ni,hehe

    ReplyDelete
  12. wah.nanti boleh try.thanks tau bgtau.menarik la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kak...try taw nnt bawak abg sekali..hehe

      Delete
  13. Replies
    1. sedappp jugakk...nnt firda try taw..hee

      Delete
  14. ayam goreng dia nampak mcm ayam goreng mcd jer :-)

    ReplyDelete
  15. cam sedap je..murah plak tu..

    ReplyDelete
  16. hmmm uncle jack. mrahnya rege dia. dah mcm kehepci ayam nya

    ReplyDelete
  17. sedapnya..nak g makan jugaklah hehehe...

    p/s : boleh je nak booking dulu.. apa-apa just email ye ke cnp_ciknurulpinky@yahoo.com bab sekarang dah tinggal hitam + merah 1pcs dan grey + merah 1 pcs hehehe

    ReplyDelete
  18. kenapa uncle jack tak ada tanda halal.... ada bahan meragukan ke... mohon penjelasan

    ReplyDelete
  19. saya ada tengok uncle jack ni... semua tukang masak dia org melayu islam.. tapi kenapa tak ada tanda halal sebab owner dia bukan melayu.. bahan disediakan bukan di adun sendiri oleh tukang masak... mereka pandai guna org melayu utk masak supaya semua org melayu islam tak pertikai unsur bahan yg digunakan.. mohon penjelasan dan maklumat tambahan..

    ReplyDelete
  20. kenapa uncle jack tak ada tanda halal.... ada bahan meragukan ke... mohon penjelasan

    ReplyDelete
  21. Semua ingredients uncle jack memang halal (daripada supplier yang memang halal) cuma dalam process mendapatkan halal cert. Sebab nak apply tu memakan masa yang lama.

    ReplyDelete
  22. Bukan pasal dorang pandai menggunakan orang melayu cuma susah nak cari bangsa lain nak kerja kat fast food macam ni memang susah...itu memang fakta kat Malaysia. Lagipula walaupun makanan tu halal tapi kalo di letak orang cina confirm orang tak nak makan kecualilah makanan non halal.

    ReplyDelete
  23. unclejack longlife. mmg berbaloi2 makan2 kat uncle jack ni... br try karipap dia td. next time nak try ayam dia plk.

    ReplyDelete
  24. Memang terbaik uncle jack nie....paling best kt uncle jack giant pandan kapital....cf3..clean,fresh,full,frendly....

    ReplyDelete
  25. Sdp mkn kat uncle jack nie...paling best kat giant superstore pandan kapital.....staff yg peramah....fresh....dan terbaik....

    ReplyDelete
  26. wehhh mung tak dop anak tekok ko? tak sedap langsung uncle jack...tawar

    ReplyDelete
  27. salam..kalau nk tau...most of every giant stores got uncle jack..

    ReplyDelete
  28. Skg ni pun xde tanda halal lg,lamanya proses..was-was nk mkn...

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)