Followers

Wednesday, April 17, 2013

Universal Studio Singapore | Transformers The Ride - Unlimited 4D Battle


Jangan tak tahu, yang cerita pasal USS ni tak habis2 lagi, maybe berkurun zaman lagi nak habis ni.Kalini nak sambung balik citer pengalaman percutian kitorang ke sana.Kitorang ke Zon Sci-Fi City plak, kat zon inilah  kemeriahan semakin memuncak, memang ohsemm giler game ni.Kat zon ini korang akan jumpa game Transformers The Ride - Unlimited 4D Battle.Aku sangat2 rekemenkan korang game ni, rasai dan nikmati sendiri macam mane tahap ke"best"an dia.Walaupon terpaksa beratur panjang dan menunggu selama 1jam 10 minit, tu semua tak jadi masalah beb, sebab korang takkan rasa 1 jam 10 minit tu, taw2 je eh dah sampai dah giliran kita..Haa gitu..


Sepanjang masa menunggu giliran dan beratur panjang tu, kita akan disajikan dengan pameran2 robotic, sebijik macam dalam markas power rangers tu, eh ni transformers kan, celah mana pulak datang nyer power rangers ni..hahah..Ntahlah, bila aku masuk sini aku terus teringat markas power rangers tu, maybe sebab masa kecik2 dulu aku memang kemaruk tengok cerita Power Rangers ni kot..heheh..So, kesimpulannya, memang tak rasa bosan pon sepanjang 1 jam 10 minit tu, nak2 plak ko datang dengan member2 yang mulut nak bercakap je doplohpatjam, dah sah2 ko takkan bosan..So, nak datang sini, bawaklah geng2 yang happening macam we'olls ni...Motipp?? kihkihkih

Mana tak nya, masa beratur tu, suara kitorang je kecoh dari mula beratur sampai lah turn nak main game tu..Padahal ade je lagi yang datang secara berkumpulan, tapi tak sekecoh kitorang, asal jalan je, nak wuuuuuuu
 waaahhhhhh....weyyyyyy..Ehhhh....Nampak jakun sikit takpe kan..hekhekhek..


Nampak tak tahap kejakunan aku kat situ, semua benda nak diusik, mengalahkan budak2..huhu.Nampak tak muka yaya dan syafiq punyalah eksaited sampai ternganga mulut, teruja punya pasal..hahaha


Bila dah nak sampai ke barisan akhir, setiap orang akan diberi spek mata 3D, wajib pakai lah, dah nama pon 3D/4D, kalau tak pakai camne nak rasai dan nikmatinyer kan.

Dan akhirnya, giliran kitorang pon tiba, satu gondola (kereta/kapal) tu boleh memuatkan seramai 12 orang sahaja, kitorang bersebelas, so, kira ngam2 je kitorang naik segondola.Aku macam biasa, yang tersangat berani gagah perkasa ni, duduk di barisan paling hadapan sekali.Kalau naik silalah duduk depan sekali, sebab bila Bumblebee yang hensem tu datang dekat2 boleh terus ciumm pipi dia ..Terus terlupa Abi kat sebelah..hahaha..


Corak permainan ni lebih kurang macam kita sedang menyaksikan perlawanan sebenar diantara Optimus Prime dan Megatron, eh betul ke Megatron, ke Septicon arr..Eh aku pon tak pasti..Belasah jelah..Yang aku taw, yang sekor tu robot jahat, yang sekor lagi robot baik.Ko akan rasa macam betul2 ko naik pesawat tu, bila dicampak dari bangunan yang tinggi , ko akan rasa betul2 ko terjunam ke bawah bangunan, tapi best weyy, rasa macam terbang di awang2an je..Lepas tu Bumblebee datang plak, betul2 terjojol kat depan mata aku, dia datang nak selamatkan kitorang, fuhyoooo hensemmm weyy BumbleBee tu..Sempat jugaklah aku membelai manja pipi Bumblebee tu..hahahaha ..Sumpah poyo betul minah ni...kuikuikui..

Lepas habis je game, semua para laki2, dan para bini2 meroyan tak tentu pasal, lebih2 lagi sang suami masing2, dah nama pon sengal semuanya, gini lah jadiknya, macam ni ke nak jadik bapak budak, nampak nau belum cukup enjoy jadik budak2 lagi...hehehe, termasuklah kami para2 bini k-pop ni..hehehe..Kerja asyiklah nak melompatt aje..Tengok jelah gambar tu, macam2 jenis gaya lompat yang ada, ada yang macam kena tumbok perut, ada yang terkepit, ada yang lompat bintang, heyy macam2 ada.



Okay gambar ni aku tersangatttlah jeles dengan Abi, macam mana aku boleh tak sempat nak bergambar dengan si Bumblebee ni..Masa ni aku tengah seronok ber"roller coaster" sampai nak tercabut anak tekak dengan Eida, Tasha dan McDee..Sorry lah Bumblebee, kalau ade jodoh ,kita jumpa lagi ekk..hehehe


Tapi kesedihan tu sekejap je, sebab akhirnya dapat jugak bawak balik botol air kepala Bumblebee ni sorang satu..Iyeerr, sorang satu..Tu yang aku citer aritu sampai ada orang tu nangis2 tak dapat beli botol air Bumblebee tu, tapii nasib baik,, dapat beli jugak akhirnya..Haaa ni namanya sessi menayang botol air memasing.Hikhikhikhik..Kalau kat Malaysia ni jangan haraplah aku nak beli botol air yang berharga 70 hengget ni..Nasib ko lah labuu...Tu yang balik dari USS, dok umah diam2 makan nasi dengan ikan bilis je tu...wakakakaka...


Sempat jugaklah kitorang bergambar dengan penari anak patung ni..Konon2 je anak patung tu, manusia biasa je sebenarnya..Tapiii comeyy giler memang macam anak patung pon, kitorang pon ikut menari sama dan tiru gaya dia..heheh


Entry sebelum sila klik link dibawah :






22 comments:

  1. haha..kau ngata sapa? aku ngata sapa?
    abeslah lepas niiii kena kaw-kaw ~~~~ hahahaha...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum nory, hahahah kita duk depan sama kan. best gila. serius nak pengsan naik benda alah tu. hahahahah. menjerit aje kerjanya. huhu:P

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. alamakk...ole2 tak dpat nk hulur...sebab bajet ciput...hehhe

      Delete
  4. kita lah eida yang takde urat takut tuh. hehehehhehehe.. best naik humannn.... ;p

    ReplyDelete
  5. transformers mmg ride paling best kt uss

    ReplyDelete
  6. Nampaknye akk dh potong nory
    Arini entry uss dh msk the lost word hehe
    Akk plg suke transformers best gileNam

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory takleh celen akak...
      akak gune turbo ek...apsal lajuu sgt ni...tak terkejar nory...
      hahahaa

      Delete
  7. Iskkkk ntah bler la dpt p cni...

    ReplyDelete
  8. rse tak sabar nak tunggu akhir bulan 5 nanti.. sungguh cantik lah permandangan kat sana.... kreatif

    ReplyDelete
  9. sejam lebih menunggu?? tapi kalau disajikan dengan perbagai hidangan, eh tayangan, mmg la tak bosan menunggu. Botol air tu untuk JJ ker? Hahhaa mau menangis Aunt Nory kalau JJ minta fliss flisss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. botol tu kalau JJ nak kena ade syarat...JJ kena tinggal ngan aunty,...hehehe..tinggalkan mummy dia...
      hikhikhik

      Delete
  10. kalau masa menunggu sejam tapi ada pameran semua tak adalah bosan sgt kan? lagi2 dpt borak dengan member2.. syok lah..

    semua kata transformer ride tu wajib naik.. kalau x naik, rugi sangat.. patutlah semua pun sanggup beratur panjang kan.. syoknya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terasa pon sejam tu...taw2 je dah sampai...

      Delete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)