Followers

Sunday, May 5, 2013

Balik mengundi


Bukti Abi saya dah mengundiii...ngeee~~~

Sempena PRU yang julung2 kalinya buat Abi, maka kitorang pon gigih balik ke kampung untuk menunaikan kewajipan.Aku terkecuali sebab umur tak cukup lagi nak mengundi...hekhekhekhek..Kitorang bertolak dari rumah pukul 2petang hari Sabtu (semalam), disebabkan taknak layan jammed yang dikatakan super duper busy, kitorang plan nak "merempit" je balik kampong,apa ada hal, berdua je kan, tak terfikir pun hujan dipertengahan jalan..Perghh basah lencun kitorang berdua..Masa kat rumah aku punya lah eksyen takmau pakai jaket, kononnya panass nanti.Sudahnya, aku yang menggigil2 kat belakang, Abi tanya, sayang ok ke, aku pon nak cover macho punya pasal, cakap ok jela..Padahal bibir dah grrr grrr terketar2 tahan sejuk...hahahahha...Tu pon nak eksyenn lagi dengan Abi...kikikikiki..



Yang ni plak gambar masa lepas mengundi, masa nak balik ke KL pon, hujan dipertengahan jalan, punyalah lebattt, last2 kitorang berhenti sekejap kat Perhentian Rawang.Lepak2 jap tunggu hujan reda sikit..Time balik ni, jalan kurang jammed sikit, maybe ramai tak habis mengundi lagi, dan mungkin ramai yang sambung cuti lagi..heheh..


Nampak tak betapa lebatnya hujan time ni, perghhh, basah lenjun tu dah tentu lah kan..Pergi balik, baju kitorang basahhh je, nasib baik antibodi badan aku ni kuat, kalau tak, mau dah demam aku sekarang ni...So, apa citer pengalaman mengundi korang?Korang "pangkah" apa? Aku tak mengundi, tapi aku sokong >>>Teettttttttt<<<<<...heheheh mana boleh bagitaw , rahsiaaaa...sssshhhhhh!!!!Apa-apa pon , tak kisah lah siapa yang menang, yang penting "janji mesti ditepati"..Dan yang paling penting Isnin (esok) warga Selangor cutiiii...Bertuah jadi rakyat Selangor ni kan, banyak cutiii...heheheheh...Cehhh dan2 je nak mengaku orang selangor, padahal IC lahir kat KL...hahahahah...Okaylah, walaupon aku lahir kat KL, tapi aku tetap berbangga dibesarkan di Selangor..Alaaa KL dan Selangor tu kan dah macam adik beradik..(heyy sesuka hati ko je kan,hahaha)..

26 comments:

  1. assalamualaikum. nory merempit? whoahh. terbaik. mentang2 esok dia cuti kan. heee. dan2 under age. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lah kak sheila...nory underage lagi...hikhikhik

      Delete
  2. sbb pru 5 thn sekali , terpaksa lah yer ... klu arini demam pun leh rehat ... cuti umum !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah 5 tahun sekali kan....tapi nory tak mengundi pon taun ni..hehe

      Delete
  3. petang tu mmg ujan kan.. ayu ngundi pagi time panas terik.. bestnya cuti. yg kiter ni mmg dok selangor tp keje kat kl.. rasa nak tido je kat opis ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim hujann kan...hurmm...nory pergi balik mandi hujann...huhuh

      Delete
  4. kohkohkohh.. belagakk gilee naik moto tak bawak baju hujan.. hahaha.. ida sokmo kalau naik moto je, baju hujan mesti dlm raga daaa.. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah nyesal tak bawak raincoat USS..hahaha

      Delete
  5. Yeay, happy holiday monday dear...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. haha...ngedate dalam hujann gitu....hikhikhik

      Delete
  7. next election make sure mengundi yer dear.. 1 undi pun berharga kan..

    comel gambar Nory pakai helmet tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wokeyyy...5 tahun lagi noru ngundii...time tu dah cukup umor...haha

      Delete
  8. yg penting semangat pengundi tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangattt tu pentinggg kak..walaupon tak mengundii...hehe

      Delete
  9. Mari lahh mari, kita mengundi. Hiks. Comel laa akak ni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh siap nyanyi lagi ekkk...hehe...semangatt betul ni...

      Delete
  10. nory kita sama belum akil baligh lagi..erk? tak..tak belum ckp umur lagi heeee~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah Mila, kita sama...nory belum akil baligh jugak, tapi gatai nak kawen jugakk..hahaha...kawen nak, undi taknakk...kahkahkah

      Delete
  11. hakhakhak!!!!cover macho???bukan cover ayu ker??keh...keh...keh...slamat mengundi...sory bw sblom neh x dapek nak tepek komen coz internet cam sipot sedutssss....heheheh....

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)