Followers

Sunday, May 26, 2013

Banyak nak cerita sebenarnya, tapi ini dulu lah...heee


Rasanya macam dah lama tak potpet-potpet kat blog ni, boleh dikatakan bulan May ni antara bulan yang paaaaling busy lah terutamanya time weekend, ada saja aktiviti.Cuma minggu ni dapat rest lenggang kangkung kat rumah, itupon hari jumaat haritu ada sponsored lunch oleh Flora Kafe (nanti aku up entry pasal ni).Alang-alang di sponsor, kitorang pun sepakat nak celebrate besday Yaya sekali, kelass kaw celebrate besday pon disponsored gitu..hehehhe..Kena plak time tarikh besday dia kan, bertuahhlah badan..hehehe..



Hari Sabtu plak, tengahari tu aku ada kenduri, pastu Yaya wassap bagitaw dia nak datang rumah aku, aku suruh dia datang malam, sebab siang tu aku takde kat rumah, malam tu dalam kul 10 malam, Yaya dan Syafiq pon sampai kat rumah aku, teror giler dorang cari rumah aku.Pestaim beb Yaya n Syafiq datang rumah buruk aku ni..heheh..Dan secara kebetulannya, kitorang ajak Eida dan Andi (suami) join sekali..Mulanya dorang taknak datang sebab dorang busy dengan bisnes dorang, tapi kau taw jelah Yaya kan, dia pujukkk giler2 sampai Eida dan Andi datang jugak malam tu walaupon lewat,Mila plak tak dapat datang sebab mak dia ada kat rumah..Paling tak tahan , Yaya siap call Andi (suami eida) pujuk suruh datang, sebab call eida tak angkat (takuttt terpengaruhh letttew)..hahahaha...Mula2 ingat dorang tak datang, aku dengan Yaya pasrah jela, sekali pintu rumah aku kena terjahhh..Terkejuttt mak!!!Rupa2nya Eida and Andi datangg jugakkk..hahahaha Sayanggg korangg..!!!Dia hangkut sekali marshmallow and buah2 untuk Choclate Fountain dia, kitorang pon berjemaah tolong cucuk satu2 kat lidi..Sekejaappp je dah siappp...Bukan kitorang je taw, suami-suami kitorang pon join cucuk lidi sekali kat depan TV sambil layan DVD Fast Furious 4 & 5..alahaaiiii seronokkk nya dapat kawan2 camni, kawan2 yang laki bini boleh masuk kepala, semua masukk air.Abi yang kena kerja pagi esok tu pun sanggup tido lambat, Abi memang suka tetamu datang rumah ni, siap suruh dorang tunggu dia balik kerja baru balik, sebab dia nak masakk makan ramai2..heheh.

Dan macam biasaaa, kalau kitorang melepak kat rumah Yaya, mesti dia takkan lepaskan kitorang balik malam tu jugak, macam mana pon dia nak kita tido kat rumah dia, sama jugak macam aku, bila dorang datang rumah aku, aku tak bagi jugak dorang balik, wajibbb kena tido jugak.Dan akhirnya semua tido kat rumah aku..Best kan macam ni, dulu masa belum kawen, aku ingat lepas kahwin tak dapat dah enjoy dengan kawan2 camni, rupanya lepas kawen lagi best enjoy dengan kawan2 yang camni, yang suami masing2 pon sporting..Lagi bebas nak buat apa2, sebab setiap aktiviti mesti hangkut suami sekali, kitorang semua memang jenis yang suka berjimba2, suka kesana-kemari, tapiii tak suka tinggal suami..Takde istilah nak enjoy dengan kawan2 perempuan je, takleh bawak suami..Tapii dengan diorang2 ni, kitorang takde rahsia pun, apa yang isteri gosipkan, suami pun ikut bergosip sekali, senang cerita, kitorang selesa bersembang topik apa-apa pun bila bersama-sama.Bila suami buka topik lain, kitorang si isteri ni pun akan join sekali.So, tak rasa janggal pon disitu..Semua topik boleh cerita..

Ok daaaaa!!!!!!! 


16 comments:

  1. great !!! wahh syok siap da sponser

    ReplyDelete
  2. Moga persahabatan berkekalan..
    Kak nad tumpang hepi :)

    ReplyDelete
  3. sayanggggg nory banyak banyakkkkkkk

    ReplyDelete
  4. nie betul2 sekepala nie..;D

    ReplyDelete
  5. untunglahhhh mila je xdapat join sobs..sobs..sobs...

    ReplyDelete
  6. Bestnya bila ada kwn yg sekepala mcmnie... Semoga persahabatan kekal selamanya.. Amin

    ReplyDelete
  7. hope hubungan korang mcm ni smpai bila2.. nnt bila dh anak boleh ramai2 anak2 beranak tido mcm ni jugak....

    ReplyDelete
  8. hari ni je 10 kali yaya baca, 10 kali jugak yaya senyumm. :)
    sayangg korang. :)

    ReplyDelete
  9. yes saya setujuh sangat, mei bulang palingg lah sgt busy. hihi

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum nory... bestnyaaaa :)

    ReplyDelete
  11. wah nadia tiup dua kek ke ? best nye...=)

    ReplyDelete
  12. Nadia tiup dua biju kek ke ? bestnya =)

    ReplyDelete
  13. tq korang tolong ida cucuk 5kg marshmallow....................... yehaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)