Followers

Wednesday, May 15, 2013

Cara paling simple sambut anniversary


Sambutan ulangtahun kedua perkahwinan disambut secara kecil-kecilan dan jimat-jimatan, haha boleh?..Ini pon Abi yang buat seperais, bolehlah dikatakan seperais, sebab umum mengetahui yang Abi ni bukan jenis yang terer dalam bab2 seperais2 ni, so, tahun ni bila dia buat seperais yang hampir menjadi, aku dah boleh buat sujud syukur dah..Terharu pon ada, atleast dia mencuba untuk buat seperais, sebelum ni tiap kali dia buat seperais mesti tak menjadik..hahaha...kan Abi kan??Okay kalini, ianya menjadikk..tepukkk tangan untuk Abi..yeayyy!!!( Sweet jugak Abi aiiii ni..)hikhikhik


Sambutan anniversary ni dibuat sehari selepas tarikh anniversary 7 Mei lepas..Lewat sehari pon okay, gigih aku berlakon, konon2 saja taknak wish kat hubby..Nak tengok dia ingat ke tak..Malam anniversary tu baru dia call aku, masa tu dia dalam perjalanan balik dari hospital bawak mak mertua.Ouchhh!!Mula2 rasa macam nak merajuk sebab ingat dia lupa nak wish ke hape..tapi tak jadi nak merajuk sebab hari2 bahagia macam tu takkan nak merajuk2 kan, tak best lah.Ok, buang perasaan ego jauh2, and nikmati hari terindah tu sebaik mungkin berdua.hukhukhuk..Anniversary berlalu macam tu je, aku tak terpikir pon Abi akan buat seperais, sehari lepas anniversay tu, Abi balik lambat sikit dari tempat kerja, lewat setengah jam dari waktu yang biasa dia balik, aku pikir maybe Abi singgah kedai motor kot, aku pon tak call, Abi pon tak call aku, biasa kalau balik lambat dia akan call..Aku tunggu-tunggu, sampailah pukul 9.15mlm, dengar Abi buka pintu, lega Abi dah selamat balik, aku sambut macam biasa, sekali ternampak Abi pegang sesuatu kat tangan dia, haaaa kek!!!! Berger (feberet aku), fries, air..wahhh manyakknya makanan, Okay, terus senyumm meleret2, walaupon kek kecik, tapiii sedapp okayy..Yang penting bukan harga,yang penting Abi dah pandaii buat seperaisss...hahahah..boleh ke cakap camtu...??Sebab sebelum ni kalau dia cuba buat seperais tak pernahnya menjadi, mesti terkantoi awal2 dengan aku...hahahah




Aku pon cepat2 sauk shawl yang ada, snap2 dua tiga keping gambar, pastu baru boleh makan..Abi beli set berger Ramly, lebih kurang macam Mcdonald jugak style dia, dijual secara set, ada air dan fries...





Gambar Abi tak sempat snap, gambar 2 jari dia je yang ada, sebagai pengganti lilin katanya.Dia terlupa nak mintak lilin masa beli kek tu...hehehe...takpe dimaafkan..


Simple je kan cara kami sambut anniversary, anyway, thank you Abiii..You make my day.Kek kecik pon takpee, yang penting dia ingat tarikh bersejarah tu pon dah cukup..

Happy Anniversary to we'olls..


19 comments:

  1. assalamualaikum yang.... komen sheila tadi ada masuk tak? huwaaaa spelling berterabur. hihi anyway sheila doakan kawan sheila ni, bahagia bersama suami hingga ke syurga. amin. nory, banyaknya kek. awat tak post bagi sheila satu? heeee

    ReplyDelete
  2. HAPPY ANNIVERSARY....hehehe ter caps lock...=)

    ReplyDelete
  3. sweetttt...yg penting, its a thought that counts kan nory...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..
    Ada perubahan pd abi nmpknya dlm 2 thn ni ye ;)
    Hepi annibersari nory n hubby!

    ReplyDelete
  5. btol..at least xmembazir sgt..hurmm....happy anniversary :)

    ReplyDelete
  6. Oklah tu janji dia igtkan... :D
    Semoga kekal bahagia hingga ke syurga ya.. Amin

    ReplyDelete
  7. takpe nory yg penting abi wish...jgn zul buat perangai abang cakap abg tanya abg ckp abg tanya mila hempap zul karang eh tak boleh hempap haraammmmmmmmmm kahkahkah.....

    ReplyDelete
  8. sweetnyaaa aniversary.. hehe ^^ semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. :)

    ReplyDelete
  9. heheheh....happy aniversary tos sis n hubby!!!!mesti senyum x abes neh!!!hehehe...

    ReplyDelete
  10. sedapnya kek-kek tu..minta cikit..hehe

    ReplyDelete
  11. nice idea...nk soh bini buat mcm ni gak la.. ;p

    ReplyDelete
  12. Simple pon xpe janji igtkan
    N janji ada gak sambut
    Cam akk ni ms dlu dok bjauhan
    Mmg xpenah kesempatan sambut
    Bile date anniversary je slalu jatuh ari keje
    Mmg xdptla sambut
    Igt tahun ni dh dok skali bole sambut
    Huh hampa lagi
    Asben plak outstation 2 bulan
    Langkau beday akk ngan anniverary huwaaa redho je la
    Bole minta adiah dabel kan hahaha

    ReplyDelete
  13. sweet couple ni...kek pon walau kecik nampak sodap..nak cari jugak la..hehe

    ReplyDelete
  14. wah..bestnya.. ni yang buat saya tak sabar na kahwin ni..hehehe

    ReplyDelete
  15. biar simple.. tanda ingatan tu yg penting kan.. kan.. niat nak buat suprise tu pun dah buat terharu kan...

    ReplyDelete
  16. yeayyy zul berjaya! good job beteyyy.. hikhkhik.. tuk nory dan zul, kek kecik ke beso, happy aniversary uols!!!!! nnti kite enjoy yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. hehheee

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)