Followers

Wednesday, February 27, 2013

Barisan Urusetia Program Mesra Amal Blogger bersama anak2 yatim


Mula2 sekali syukur alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana mempertemukan aku dengan kawan2 yang macam dorang ni.Kawan2 yang sentiasa menceriakan hari-hari aku, kawan yang sentiasa berada dibelakang aku,support aku, yang selalu bagi kata2 semangat kat aku, kawan2 yang mampu ubah aku jadi manusia yang lebih baik..Kalau tak kerana mereka, ntah bila lah aku dapat join program2 amal sebegini.Langsung tak pernah terlintas kat pikiran untuk aku menguruskan event sebegini.Mana2 yang kenal aku, aku memang tak ramai kawan, aku suka menyendiri, lebih bersama keluarga, dan jarang bergaul.

Tapi lepas kenal mereka, hidup aku berubah, tak pernah aku rasa sehappy mcm ni dalam persahabatan.Yang bestnyer sejak kenal dorang, aku dah mula pandai selok belok kat jalan raya, aku dah pandai berdikari sikit2, kalau sebelum ni, hidup aku terlampau bergantung dengan suami dan family, tapi sekarang aku dah boleh ingat sikit2 selok belok jalan kat KL ni..Malu weyyy lahir je kat KL, tapi jalan KL sepatah haram aku tak taw..Dush...dushh..dushh...Segan jadi orang weyy..hahaha..

Bertitik tolak dari pertemuan ini (klik sini), kami mengorak langkah setapak lagi untuk anjurkan event anak yatim ni..Idea dari yaya selaku big boss, kami mengatur langkah satu persatu, plan itu ini, mula cari sumbangan, berkorban masa dan tenaga, setiap kali weekend , keluar bersama mencari barang2 dan persiapan..Alhamdulillah , Allah permudahkan jalan kami, dan kami dipertemukan dengan hamba2 Allah yang berhati mulia, yang sudi sponsor, yang sudi hulur sumbangan..Haishh tak terucap dengan kata2, taktaw nak luah camne..Berbiliion terima kasih kami ucapkan..Jasa baik semua hanya Allah je mampu balas..

Meh aku kenalkan barisan urusetia hujung nyawa kami...

Nadia & Syafiq  - www.nadiafarahida.com

Atau lebih mesra dengan panggilan yaya..Dia lah "kepala" event ni.Selaku big boss kami.Tanpa dia, siapalah kami..Seorang yang nampak lembut, tapi tegas orangnyer.Garangg okay..Bekerja dengan orang yang bernama nadia farahida ni, takde istilah main2 okay, kalau die kata kena buat, ko kena buat..Time kerja, buat kerja, time bersuka ria, lantak ko lah nak terlentang ke tergolek ke hape, die takde hal punyer..hehe..kan yaya kan..

Eida & Andi - mseida.blogspot.com

Eida ni orang kedua garang selepas yaya..hahaha..Sentiasa positif dan happy go lucky, tak kisah orang nak kata ape, kalau dia rasa tindakan dia betul, dia akan pertahankan.Kalau dia rasa tak betul, dia akan bagi sebab2 apa yang tak betul.

Mila & Mcdee  - milaahmad.blogspot.com

Seorang yang cool dan kuat semangat..Yang penting Mila tak garang.Terkenal dengan nama jolokan "Mila Milo" dikalangan kami...Dia sempoyy cool je..hehe..Laki die plak penceria suasana,boleh pecah perut layan kesengalan laki die tu..hehehe..

Ieza & Nasrul - senyumangadisgerimis.blogspot.com

Ieza ni kitorang panggil die "Mak" sbb dia suka bahasakan diri dia dengan nama "Mak".Terus melekat nama tu, tak pasal2 husband mak, Nasrul pon kitorang bagi gelaran "Ayah"..haahhaa..Tahun ni kitorang akan sambut baby sulung dalam group kami ni.Tahniah mak & ayah..Doakan utk kitorang plak yer.


Nory & Zul (Joe) - noryzoulkefle.blogspot.com

Haa yang ni plak nory ngokngek dan suami dia..Aku pon tak kenal sangat dia ni..Korang kenal ke dia ni...hahaha...

************************************************************

Nak berkenalan dengan lebih rapat lagi dengan dorang, apa kata korang terjah blog dorang and follow terus..Tak rugi kenal dengan dorang, dorang bukan makan orang pon..Walaupon garang, saya kenal "sayang" saya..Dorang punya "manja", aku saja boleh rasa...heheeh..Eh kalau nak tumpang bermanja sekali apa salahnyer..

Sebelum aku mengakhiri entry ni, (cewahh), aku nak berterima kasih kat Abi aku, Zulkefle Bin Hashim, kerana tanpa keizinan beliau aku takkan ada kat event tu.Terima kasih abang sebab sokong minat sayang, faham tugas sayang, walau sayang terpaksa kena tinggalkan abang kat rumah untuk memenuhi tuntutan tugas event ni, walau terpaksa makan nasi bungkus sorang2 sebab sayang balik lewat masa uruskan keperluan anak2 yatim tu.walau terpaksa susahkan hati abang masa sayang sesat balik dari beli barang2 rumah anak2 yatim tu.Terima kasih jugak sebab sudi jadi tangga, tangan dan kaki sayang sampai sakit2 badan abang masa event haritu.hheehe..Semua tu pengalaman kite kan abang, 
Arghhh sebakkk!!!

Dan pada barisan urusetia hujung nyawa, terima kasih sebab sudi berkawan dengan diri ni..Tanpa korang,siapalah aku..Sayang korangg dunia akhirat, pasni mesti rindu kenangan manis bertekak, selisih pendapat, bergaduh,,,tumbuk2 kat chatbox..,,,hahaha (tu menipu)..Korang memang awesomee....Jodoh kita memang kuat kan koranggg....Tengok ni , warna kereta pon nak sedondon..Suratan atau kebetulan aku pon tak taw..hehehe..







30 comments:

  1. Hey nory ni suka buat orang sebak tau... Sayang nory jugak! Ida garang ehh.. Garang manjeee gitu~ puiiiii ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eida garang sikitt je..yaya garang banyak....hahahaha
      larrriiikkkk!!!

      Delete
  2. seronok tu.dah jadi kwn baik
    moga hubungan setia kwn korang sampai bila-bila :)
    susah nak cari org yg sanggup susah senang dgn kita kan. sis sama la dulu mcm nory. kwn sis cuma hubby dan family jea..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...
      ni lah org panggil, ketawa bersama, menagis bersama...hehe
      tapi kena tambah "bergaduh" bersama...hehehe..

      Delete
  3. cantik tersusun je kereta2 tu... again tahniah pada kamu semua kerana menjayakan program seperti ini

    ReplyDelete
  4. bestnye dpt join :) teringin jugak nak join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time kalau ade event lg, nory ajak awk join nak??

      Delete
  5. kawan maya leh jadi kwn baik..ereta pun boleh same..mmg ditakdirkan untuk berjumpe..mesti akk2 happy giler..rugi nad x join..nad dh follow akk..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Nad...akak follow Nad balik..hehe
      tu lah macam berpakat plak warna kereta sama..heee

      Delete
  6. assalamualaikum nory.. syukur alhamdullilah sheila temu nory. dari nory sheila kenal yang lelain. best sengat bekerjasama dgn korg semua ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheilaa....seronok taw dapat jmpa sheila face to face...suami sheila pon tak kurang hebatnyer, bermandi peluh die mengecat aritu..hehe..ciann dia..

      Delete
  7. Alhamdulillah..dengan event anak yatim tu bertambah kuat silatutahim antara korang..

    eh, kite boleh join la geng kereta putih tu..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...

      sama jgak ek...
      bolehlah join skaki...hehe

      Delete
  8. Nory niee...mila sedih baca entry nory ni...jujurnyaaa...sayangggggg noryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn sedih2 Mila..ni entry dari hati namanya...hehehe
      saaaayyyyyyangg mila jgak taw...=)

      Delete
  9. tak silap ena, si boni kacak pun pergi kan kan???? wahh semua suami isteri pergi, kalau ena pergi mesti rasa jeles.. hehehehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...die lah paling kacak masa event tu...hahahaha....
      ade jgak yang datang solo, ena...

      Delete
  10. program yang sungguh murni..moga semua mendapat rahmat drp Allah SWT..Aamin.

    ReplyDelete
  11. singgah dari blog mila...
    hehe nk cr blog2 kwn mse event umh ank yatim.

    salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii awakk....
      salam kenall..
      tenkiu sudi datang blog nory yg tak seberapa ni...hehe

      Delete
  12. semoga hubungan nory dan yg lain2 berkekalan.....kebetulan erk kereta sume kaler putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH...
      Akak , janji taw, pasni kite jmpa lagi yer...
      heheh

      Delete
  13. wahh syoknye ...best dapat join jgk :)

    ReplyDelete
  14. artikel ini menarik dan bisa menambah wawasan baru, salam kunjungan

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)