Followers

Thursday, February 7, 2013

Cuti 9 hari, nak buat apa??


Aku suka betul raya cina, sebab apa?? Sebab boss aku yang baik hati lagi budiman tu mesti kasi cuti free lama2 punyer..Bestnyer lahaiii, aku nak tido puas2, ehh ko ni (nory) tak habis2 dengan ko punyer tidoo je kan, mane tak gumok, dah lah kuat makan, kuat tido plak tu..ish3..

Hari isnin aritu, lady boss suruh aku buat surat/memo tentang pemberitahuan cuti raya cina nanti..Laju je aku buat, mau tak nyer, berdesuupp jantung, hati gumbira tak terkata bila lady boss bgtaw cuti 9 hari, seminggu lebih tu, uiii sape nak bagi kan..

Yang tak bestnyer, Abi kesayangan plak kena keja, biasalah keje macam die tu, time public holiday lah die susah nak cuti, tapi takper, rezeki double kan..Alhamdulillah..Abi jeles dengar aku cuti 9 hari, die ajak aku ikut die gi keje...Oh noo...tido lagi bestt..hahahah...Selalu gak aku ikut Abi gi keje , tapi bosann lah plak, Abi buat keje, aku melangutt je dalam restroom, makan , tido, belek henpon, belek majalah..Lagipon mak dah booked aku siap2, nak ajak jalan2 shopping katanyer.Aku ikut kan ajee...hehehe


korang cuti berapa hari??

21 comments:

  1. Replies
    1. haah cuti raya sendiri pon tak lama mcm ni...

      tapi boss yg bagi, kite terima je...

      rezeki jgn di tolak...heehhe

      Delete
  2. nory..bestnye cuti lamaaaa...kalau mila tu dah g honeymoon lagi dahhhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikutkan hati, memang nak pergi honeymoon, tapii Abi keje lah pulakk..arghhh honeymonn kat ghumah je lah jawabnyer...huhu...

      Delete
  3. bestnye cuti lama....jelessss.....pergi bercuti lanory..jgn sia2kan cuti yg pjg tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau abi cuti, mmg dah bercutii punyer...nak wat cmne, tuntutan kerja dia cmtu...redha jela...huhu

      Delete
  4. Ingatkan sekolah je yang dapat cuti lama.. Untung la dapat cuti panjang..

    ReplyDelete
  5. wahhh... best betul... boleh tido sampai lebam... hehe...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. best mmg best, yang tak bestnyer, tak kemana2 pon...hehe

      Delete
  7. Replies
    1. tu lahh...boss nak raya sakan katanya...hehe

      Delete
  8. wah noryyy bestnyaaaaa... ida cuti huby xde g naik gunung.. ida balik kg.. hahahahhahaa

    ReplyDelete
  9. untonglah ade kampong...
    rumah mak nory dekat je haa..

    rumah atok plak kat Bangsar..

    harapkan kampong Abi jela...hehehe

    ReplyDelete
  10. eka pun cuti. tp tak balik kampung. maka kami jalan2 sarawak je. check in hotel pun ok wat. buka2 mata, bekfes dah tersedia, dah cukup masa, berendam dlm bath tub sama2. ohsem ok..janji dpt spend time together dgn buah hati tercinta

    ReplyDelete
  11. Bestnya cuti tapi lagi best part yg p jalan2 window shopping tu.. hehe

    ReplyDelete
  12. saya cuti 4 hari jer. hr rabu dah xsabar pi keja.. haha.. dpt le rest kat tmpat keja.. sepanjang cuti anak2 merap habes mak dia..hahah

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)