Followers

Thursday, February 7, 2013

Shopping


Alkisahnyer, aritu mak ajak ikut gi kenduri kawen sedara kat Shah Alam, aku pon follow jela, kalau diikutkan aku ni manusia paling malas nk pergi kenduri time cuti2 ni, sebab abi kerja, biasanya lepas abi gi kerja aku bantai sambung tido tak hengatt dunia..hehe.Tapi kalini aku ikut mak aku jgak, balik dari kenduri tu, mak ajak singgah kat Jakel seksyen 7, aku dah set dalam kepala takmau beli ape2 pon, sebagai langkah bejaga2, aku rela tak keluar duit kat ATM, dan selamber je sehelai sepinggang dengan sekeping duit singgit kat dalam wallet..Walaupon tiap2 bulan Abi memang bagi duit untuk shopping, tapi aku lebih suka peram, tapi peram kalau beranak2 takpe jgak, ni peramm tak lama, last2 terguna jugak..hehehe..

Aku pon masuk jakel, ikut je mak & maklang servey and pilih2 kain pasang.Aku pon saje2 cuci mate kat area tempat lain ngan adik aku.Masa tgh belek2, promoter tu asyik dok "racun" aku suruh beli..Aku tolak cara baik, aku cakap jujur ngan promoter, aku tak bawak duit sesen pon ni, datang nak usha2 je..kuikuikuikui..Pastu promoter boleh plak cakap "takpe dik, kalau takde duit gune credit card pon boleh" aku cakap lah aku takde Credit Card, pastu die boleh layann aku lagi, die cakap lagi "takpe dik, takde Credit Card, gune Maybank Debit card pon boleh...Arghhh sudah, mase ni aku dah terpengaruhh da..Langsung lupe dunia, terus sambar 3 pasang kain pasang.Pastu terus ke kaunter , bayarr..Tengokkkk!!!!, takde duit dlm tangan pon aku boleh terpengaruh...Puihhh dasar perempuann.mencii betoila..hekhekhek..Mak & maklang yg nak shopping, last2 aku yang siap bayar dulu, hahahah..

Balik rumah citer ngan Abi peristiwa kat Jakel td, Abi gelak je.Die pon taw kelemahan aku kalau bab2 shopping ni, memang takkan menyimpan punyer lahh.hahaha...Pasni nak cuba tips taknak bawak card bank & cash pulak, gerenti selamat duit aku..hurmm buleh ke????Haishhh

18 comments:

  1. kalau dh pmpn kan..mmg xleh lari..kena2 plak asyik kene duk racun je kan..okayh, pasnie xnk gie jakel sbb nnt tergoda..hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. haah,,,mmg cpat sgt terpengaruhh...adehh

      Delete
  3. Hahaha... org perempuan mana boleh kena 'racun' suruh beli. Tu Nory beli sampai 3 pasang satu utk kakak ke? Meh post ke JB. Kakak hari itu pergi Jakel juga tapi balik tangan kosong - rambang matalah dik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak nak ke, jom kite ke jakel sesama...hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. baju raya tak beli lagi...ni baju utk pakai kenduri...haahaha..boleh?

      Delete
  5. Assalamualaikum nory, bahaya nory ni. hahahhahaha

    ReplyDelete
  6. kalau dah namanya pompuan kan nory....nak buat macam mana kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula pasall...kalau dah pompuan tu , pompuann jgakk..hehe

      Delete
  7. baju raya ke................ tak salah beli baju.. raya dah nak dekat ni.. cewahhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju raya kena pergi lagi sekali lar...heheh...
      sebab takde tema lagi utk raya taun ni...hee

      Delete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)