Followers

Tuesday, February 5, 2013

Customer pertama


Alhamdulillah, rentetan dari entry ini dan ini, aku dapat email dari sorang customer dari Gombak.Dia berminat nak sewa baju tunang pink aku tu.Nak ikutkan Achik orang pertama yang guna baju ni selepas aku, tapi disebabkan masa Achik aritu aku sponsor, maka customer kalini secara atomatik menjadi customer pertama aku lah.Alhamdulillah, makin bersemangat aku nak teruskan dalam bidang ni, walaupon orang cakap bidang ni banyak persaingan, tapi rezeki kita Allah yg tentukan kan, mane lah taw mgkin dalam bidang ni aku boleh pergi lebih jauh lagi...InsyaALLAH.

Semalam balik dari keje terus pergi amik baju kat Dobi, siap gosok, dry cleaning semua,boh plastik cover baju tu, ye lah nak serve customer kena lah beri yg terbaik, takkan nak peronyok2 je baju tu kan, hehe..Janji ngan adik tu nak jumpa malam tadi, memang aku sediakan perkhidmatan "delivery" percuma utk kawasan2 tertentu.Disebabkan adik ni duduk kat Gombak, so dia mintak tolong "passing" kan kat kawan die yang tinggal di Kg Lindungan, PJ.Seriusss, lama dah aku tak pergi area2 situ, memang aku blur, padahal dekat je kot, and senang je jalan nyer..Berpandukan GPS yg dah siap2 di"donlod" kat henpon, kitorang menonong je ikut arah yg diberi..Dan akhirnyer sampai juga kat rumah kawan adik tu.Semoga adik tu, berpuas hati dengan baju tersebut dan dapat menjaga baju tu dengan baik..

Sebagai menghargai adik tu sebagai customer aku yang pertama , aku ingat nak bagi die cenderahati sikit lah nnt.Masa pulang kan baju nanti, aku baru bagi kat dia, kira macam hadiah pertunangan dan hadiah sebagai customer pertama lah..Wahhh seronok kan jadi customer aku, siap bagi misterygift lagii.Jom lah jadi customer aku...email je kat aku jgn segan2, harga memang termurah dan sangat2 reasonable..InsyaALLH, ade rezeki lebih Abi nak support tambah baju2 baru untuk disewa kan..Dia pon nampak kesungguhan aku sekarang..

Ni permulaan yang sangat2 mengujakan aku, dan buat aku bertambah2 semangat..Pasni aku nak giatkan diri lagi dalam bidang mekap, aku nak study betul2, nak belajar selok belok andaman dengan lebih mendalam lagi..Doakan aku yer,korang...

Peace, peace kacang peace...=)

berminat nak sewa emailkan ke alamat ni elfekluz1921@gmail.com


12 comments:

  1. wahh bgus2... keep moving kak.. kot2 nanti ena nak kahwin t, boleh minta akk yg mekupkan.. acecececece

    ReplyDelete
    Replies
    1. ena kawen bile??
      sempat lagi kot akak gi belajar mekap dulu...hihihihi

      Delete
  2. wah best2...mila pun nak sewakanlah baju nikah mila tapi sape nak er ? hehe...

    ReplyDelete
  3. Ida nye baju tunang, baju nikah, selendang semua ada lagi.. masih baru, xde sapa pakai selepas ida pakai... sayang nak bagi sewaa... hahahahhaa

    ReplyDelete
  4. nory pon sayang jugak mula2...tapi dari terperuk dalam lemari tu, nory try sewakan...hehe

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum nory, sheila nak tumpang sewakan baju kawin + nikah sheila dekat nory boleh? hehehe dah terperap lama kat almari sheila tu. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...boleh je sheila..
      apa salahnyer..
      =)

      Delete
  6. dah ada first customer tu. nnt makin bertambah nnt.

    ReplyDelete
  7. wah nory kelas gitu..bagus2 teruskan usaha mu dear....chinta sokong dari belakang k ..rindu nak dgr awak membevel la...hiks

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)