Followers

Tuesday, February 26, 2013

Hari Kekasih di Genting Highlands

14 Februari 2013, bersempena Hari Kekasih kitorang ke Genting Highlands (GH), tapiiii jangan ingat kami kesana semata2 nak menyambut Hari kekasih plak, seumur hidup kami tak penah sambut pon, tu bukan budaya kita ,dan sebagai umat islam, haram kalau kita menyambutnya.Kitorang ke sana memang secara kebetulan and very the un"sangka"rable, kebetulan Abi cuti aritu, lepas tukar tayar kereta terus plan nak naik GH, tak sangka plak jammed giler kat atas nun,jenuh lah kitorang cari parking dekat 2 jam baru jmpa,gigih tak??haha..

Sampai2 je, kitorang terus cari tempat makan, sebab lapar giler2, dah lah hujan time tu, tapi tak rasa rugi pon walau tak dapat masuk theme park outdoor,sebab dah selalu sangat naik GH ni, memang plan naik GH nak jalan2 amik angin sejuk je, feeling2 kat Korea lah kononnya..hoohoho..Kat genting ni takde masalah sangat bab makan, sebab adik beradik Abi ramai keje kat situ, abang die kat situ, kakak ipar die kat situ, so, bab makan memang ditanggung berehh,fully sponsored gitu.


Kitorang makan kat Market Street, kat sini macam2 ada, goreng pisang pon ada..Penah try durian goreng??haa kat sini pon ade, tapi aku tak makan pon, Abi je yang makan..huhuhu..Macam biasa musuh utama aku, "sayur"..Sorry lah sayur, bukan niat nak membenci ko, tapi memang aku susah nak terima "kau".Sorry ek, dah dok tepi diam2.Aku melantak Wantan Mee Dry je....hikhik


Lepas makan, haruslah ade pencuci mulut kan, tak kisah tempat tu sejuk bersalji sekalipon, kalau aku kata nak makan aiskrim, aku nak jugak makan aiskrimm...Gasakkk ko lah nory...Dah lah sambil makan, bibir terketar2, tangan menggigil2, masa ni tgh hujan lebat kat sana, bayangkanlah die punyer sejuk macam mana, tapi takdelah sejuk macam kat Beijing,,(citer macam penah pegi plak kan)..


Pastu baru lah start posing kengkonon kat Korea lettew..Muka poyo giler menanti pelempang je time ni..Org kata nak berlakon kena real kan..hahaha..Amacam??ade macam kat Korea tak?? uhukk..


Abi pon nak poyo jugak possing ala2 Maskulin Boboroiii...haha...Ensemm jgak laki aku ni..


Dah habis posing kat luar, sambung posing kat dalam plak, Abi cakap, "sayang nampak colour blocking harini" hehe..Tu pon nasib baik aku tak pakai selipar merah, kalau tak dah sebijik rupa clown, sebenarnya tak kisah pon orang nak cakap macam clown ke, macam traffic light ke, yang penting aku suka colour blocking dan suka sangat dgn peplum.Colourfull barulah ceriaaa...Tak gitu??



Oh yer, Snow World sekarang dah berwajah baru, lama jgak Snow World tu tutup untuk renovation haritu, rasanya dekat setahun jgak lah..Kalau teringin nak bermain salji kat Malaysia, datanglah Snow World Genting Highlands, kat I-City pon ada, tapi best lagi kat Genting punyer.Tu pendapat aku lah..hee


Tak sampai seharian pon kami kat sana, petang tu kitorang gerak balik kampong Abi ikut jalan Batang Kali.Memang GH ni tak menarik sangat pon, tapi kat sini lah cinta kami berputik, GH menjadi saksi cinta kami taw...Ekcewahh...Walaupon cerita cinta kami tak se"romantik" dan se"sweet" drama hindustan kat TV3 tu, tapi kami ade kenangan kami sendiri..Biar "sweet" nyer kami yang rasa...hehehe...Bak kata Fynn Jamal, "saya kenal sayang saya"...heeee..

Okbye!!




37 comments:

  1. dah lama tak pegi GH. hubby kite gayat.. huhu

    ReplyDelete
  2. HEIII,SESEJUK MAKAN ESKEM,HIKKK

    ReplyDelete
  3. alololo..cinta pandang pertama di Genting ye hehe....

    ReplyDelete
  4. sejuk2 makan aiskrim seronok jugak... hehe

    ReplyDelete
  5. hai yana...bestnyaaaaa naik gh..saya tak pernah sampai lagi....tsk..tsk..(- _-')

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiii maryammm....saya nory...hehehe

      GH ni dekat je...nanti pergi taw...

      Delete
  6. Dah lama firda tak g genting...
    Niry sama mcm firda xmkn sayur...huhu

    ReplyDelete
  7. ena sampai kat sana ritu, memang tarus cari game2 je.. hahaha lepas tu baru menikmati suasana kat sana... XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak main pon, sebab dah biasa main ...hehehe...sampai dah hilang rasa takutt...kihkihkih

      Delete
  8. assalamualaikum yang, bestnya g tempat kenangan cinta! sweet ok korang! hehehe nory comel2 ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...sesekali mengenang tempat bersejarah...

      sheila lagi comeyyy...

      slimm je, jeless taw..hee

      Delete
  9. so sweet tau...

    kita xblh pakai peplum....nmpk cam perut muncit....hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory pakai peplum cover perut muncit...hehehe

      Delete
  10. sweetnya pasangan romantik ni..
    akk lawalah peplum tu...
    bestnye p sana..bila la turn yus nak p sana pulak kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yus...
      nanti yus pegi taw...
      dekatt je Genting tu...hee

      Delete
  11. baca cerita ni teringat kita sembang dekat kedai char kuew tiaw kelmarin.
    bercakap guna isyarat. comeyyy
    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo...cerita tak berapa nak detail aritu...
      terpaksa di tapis...hehe

      Delete
  12. Replies
    1. jacket beli kat pasar malam je tu...hehe

      Delete
  13. wow! bestnyeee...
    ramai tak orang kat sanaa..
    Best la kalau ada kabus kan..
    tpi tak boleh main game. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. time nory naik haritu Hari Kekasih, memang ramaii giler couple naik atas celebrate Valentine...huhu

      Delete
  14. wahh .. seronoknya. dah lama tak naik sana ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory pegi sekejap je aritu...
      saje jalan2...hee

      Delete
  15. ida teringin nak masuk snow worlddddddddddddddddddd

    ReplyDelete
  16. comel nory..tu gambar kena letak watermark tu..nanti org curi buat jadi model peplum..seyess sejuk mengila masa akak pergi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi model tak lepas ketinggian ni, hehehe
      nory pegi aritu pon sejuk sebab hujan lebat...

      Delete
  17. Makan angin berdua macam honeymoonlah juga kan..
    Tak kisah janji happy:)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)