Followers

Friday, February 22, 2013

Siapa punya kerja ni??




Hari isnin haritu, aku balik lunch kat rumah mak aku, mak aku bagitaw pasu kesayangan dia dah pecah..Sedih plak aku dengar sebab mak aku memang sayang giler dengan pasu tu, gigih die susun cantik2.Mak aku pon flshback balik citer macam mana pasu tu boleh pecah..Mak aku citer pagi tu dia pergi "menjemah" kat rumah jiran depan rumah.Tengah dok sedap makan "ketupat", terdengar bunyi benda pecah dari arah rumah, mak pon terus balik rumah nak tengok apa benda yang pecah tu, ke ade orang pecah masuk ke hape kan..Last2 mak aku tengok pasu kesayangan dia tu dah berkecai kat lantai..Mak aku  memang dah dapat agak dah sape punyer keje, mesti "budak" tu punya.Sebab, sejak burung murai tu buat sarang kat pasu mak aku tu (entry ini), budak ni selalu dok usha burung tu.Memang dari mula lagi, mak aku dah dapat agak yang satu hari nanti pasu mak aku tu mesti "melingkup" punye .Tepat sekali sangkaan mak aku..Tapi nak buek camno, benda dah jadi..


Dah cacat pemandangan kat situ, mak aku ni memang hobi dia lah kalau bab2 hiasan dalaman rumah ni, kalau bilik air tu muat masuk sofa loren pon dia nak sumbat agaknya...hehehe..Nasib baik anak2 buah aku kalau datang rumah mak, semua behave je, memang dah train dari kecik lagi, mak aku cakap "Biar pecah kepala, jangan pecah pasu" ..huhu..Ngeri siott..

Dah kalau anak2 buah aku pon takut nak sentuh barang2 mak aku, siapa lagi yang berani usik kan? Siapa lagi budak yang ada kat rumah mak aku tu..Aku dah tentu lah tak tinggal serumah lagi ngan mak lepas kawen, cuma aku tinggalkan "budak" tu je mintak tolong mak tengok2 kan, sebab rumah aku tu tak sesuai utk "budak" tu, takut dia melompat terjun ke bawah dari tgkat 2, menangis tak berlagu plak aku nanti kan..

Budak tu adalah...
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=











=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=







=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

Cer teka siapa???




=
=
=
=
=
=
=
=
=




Ni diaaaaaa "budak" nakal yang pecahkan pasu kesayangan mak aku tu..
Ooo...buat2 muka kesian plak yer..
Baik ngaku cepat...
Laura kan yg buat??

Betul tak??






Patutlah time lunch tu, kemain lagi budak ni dok gesel kaki aku, macam taw2 je mak aku nak mengadu pasal kes dia ni...Haishh Laura...laura...



"Yela...yela...titew mengaku, memang titew yang pecahkan pasu mak tu, titew bukan sengaja pon..Maaf kan lah titeww..Janganlah catu makan titew..titew laparr ni..hukhukhukhuk" (Dialog Laura)

32 comments:

  1. Cemana la dia boleh buat pasu tu sampai pecah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. die panjat atas kereta mak, pastu die stunt kat pasu tu...huuhuhu....aksi ngeri betoll

      Delete
  2. nie mesti "budak" tuh dh lama aim sarang burung yg ade dlm pasu tuh..manjat lewww tewwwww..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah lama die aim...abis bcalar kereta mak die panjat and stunt...huhu

      Delete
  3. akak da agak da budak tu mesti meow2 he3

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum nory. alah comelnya gambar Laura ni. geram tengok! hee. cacat dah deko mak nory. harus belikan pasu lain nory! heee

    ReplyDelete
  5. comelnya bila Laura angkat tgn surrender mcm tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...saje je die buat muka comeyy cmtu...

      Delete
  6. owh dak kecik ni....ni nak pukul pun rasa serba salah ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk tinggi suara pon tk sampai hati,kak..hehe

      Delete
  7. heiiiii laura what are u doing haaaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...anak dara aku ni dah pndai wat aksi ngeri skrg...hehe

      Delete
  8. comel jea luara.buat muka tak bersalah lak yea.

    ReplyDelete
  9. Salam Nory.....sebagai ganti, gantung Laura plak kat tempat asal bekas pasu tu..huhuhu

    p/s: Salam perkenalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gantung laura???
      hoho tak sampai hati...
      rela gantung diri dr gantung die...hehehe...

      Delete
  10. comelnya lauraaa. buat muka tak bersalahhhhhh...... notty! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg notty dak tecik ni...ade jgak aku kawenkan ngan Mushang nnt..hehe

      Delete
  11. sayangnya..turunkan la lagi satu tu..biar sama balance.2...

    ReplyDelete
  12. hahahaha nakal2! tapi aiishhhh sejuk hati tengok si tembam tu.. masyaAllah! rasa nak pelok2 je dia.... >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laura ni tak tembam mane pon, bulu die je yg over kembang...hehe

      Delete
  13. Dah agak dah dr awal baca, mesti 'budak' tu kucing sebenarnya.. hihi..

    ReplyDelete
  14. comel nau kucing awak la... jeles ni....

    ehehehehhee

    salam kenal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haii cik lily...aritu tak smpat nak kenal2 kan...

      anyway tq sudi lawat blog nory ni..hehe

      Delete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)