Followers

Wednesday, February 6, 2013

Gigih lekat kad "raya"

Huhu, sape kata kad raya tak laku lagi sekarang.Meskipon byk medium perantara yang boleh menggantikan penggunaan kad raya ni, tapi kad raya tetap dihati.Ingat tak zaman2 dulu, masa zaman aku sekolah rendah dulu tiap kali raya, mesti sibuk nak beli kad raya, tak pon kalau rajin, suka buat sendiri, walaupon sedar diri ni tak sekreatif mane pon, tapii nak buat jugak.Ade aku kesahh..Asalkan jadi kad raya..Tiap kali raya, mesti sibuk mengarang dan menulis ucapan2 utnuk dititipkan buat guru2 dan rakan2, setiap ucapan tu mesti diakhiri dengan pantun 2,3 kerat yg berkias supaya kad kite di balas..(cehh nmpak nau tak ikhlas, hehehe)

Pecah kaca, pecah gelas
Lepas baca , Harap balas.

Pen merah Pen Biru
You marah, I lebiu 
(Eh!!!)




Taun ni macam taun2 sebelumnyer, tiap kali musim perayaan, mesti dapat kad raya dari supplier2 & customer2,..Tapi paling byk dapat time Raya Cina lah..Haa tak lama lagi kan nak raya cina..Boss aku plak jenis yang suka menghargai pemberian customer, tiap kali dapat kad raya (cina) mesti die suruh aku lekat kat cermin bilik die..Huhu, aku pon menurut perintah, dah biasa dah buat menda ni tetiap tahun.Cumanyer, taun ni macam kurang sikit dapat kad raya (cina) ni, tahun lepas penuh cermin bilik boss tu, taun ni, banyak tu je yg dapat..Hurmm..Yang opis aku bagi kat customer2 lebih dari 100 keping, penat aku print address satu2 kot..Yang balas cuma beberapa kerat je..hahahaha...mgkin kena gune tips zaman dulu2, tulis pantun kat setiap kad yg diedarkan...(haha)


16 comments:

  1. Replies
    1. hehe...
      kad raya cino jelah yg dapat pon..

      Delete
  2. Client kakak banyak bagi orange Nory. Bayangkan setiap kali datang bawa berkotak-kotak. Lepas tu mesti ada satu utk kakak. Yg puas makan budak yg mengaji dgn kakaklah. Kakak bagi mereka semua. Kad CNY kakak tak gantung pun buat tak nampak aje...boss kakak bukan ada di M'sia pun.

    ReplyDelete
  3. CNY kat department kite xbrape nak tampal2 sgt kad ke ang pau ker sbb dlm nie sorang je chinese..department lain meriah sbb majoriti chinese...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat opis nory sorang je malay...

      hehe..

      so,terpaksa layan aje..

      Delete
  4. ida takdo nye kontraktor bagi kad.. limau pun taknampak bayang lagi ni,.... uhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum. sheila dapat limau sehari sebiji. kalau takdatang tadapat hahahahhahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. taun ni nory dpt sekotak limau je...taun lpas dpt 2 kotakk..
      huhu

      Delete
  6. wah wah meriah nye CNY siap ada kad2 raya lagi. tu kalau tambah gantung2 mercun papan pun cabtek. hihi

    ReplyDelete
  7. selalu time CNY ni byk la dpt kad. selain limau. kan best kalau dpt ang pau..hehe

    ReplyDelete
  8. masa dulu2 kat kg hakak..time raya mesti tempek kad raya kat dinging..best sgt

    ReplyDelete
  9. kita yg tak sambut pun, kita yg gigih tampal kad raya ... hahahha sabar ye kak... ena aritu dpat ooo kad raya cina, dari kawan cina ena... wahh terharu sgt2.. hehehe

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)