Followers

Saturday, December 1, 2012

Air Anugerah


Korang pernah dengar pasal air Anugerah..??Aku pernah terdengar cuma baru je nak mencuba..Semalam Abi bawak balik dari tempat kerja, die bawak balik 5 botol, ingatkan air ape, rupanya air Anugerah.Air Anugerah ni bukan air mineral sembarangan taw, ia merupakan air mineral yang telah dibaca 30 juzuk ayat Al-Quran beserta doa-doa pilihan.Selain itu air ni kaya dengan zat galian yang banyak menyumbang dalam perubatan islam.Kalau korang nak taw, air mampu menyimpan kekuatan dan daya penyembuh kepada manusia,sebab itu lah ia antara bahan terpenting dalam perubatan secara islam.Air juga merupakan benda hidup yang bukan saja dapat menghilangkan dahaga,tetapi menjadi penawar dalam diri manusia..



Nak taw tak apa khasiat Air Anugerah ni, korang pun taw kan die bukan sekadar air biasa, ia kaya dengan beribu2 khasiat, antaranya meh aku ceritakan..

1.Kebaikan untuk diri sendiri
- Menjadi penawar kepada beban kesakitan
- Melawan sebarang penyakit dari dalam
- Menjadi penyeri diri (takyah pakai susuk dah,hahah)
- Memberi tenaga

2. Kebaikan untuk keluarga
- Melindungi dari gangguan makhuk halus
- Memberi kesejahteraan rumahtangga

3.Kebaikan untuk kanak-kanak
- Terangkan hati
- Mudah memahami pelajaran
- Melembutkan hati
- Menguatkan daya ingatan

4. Kebaikan untuk ibu mengandung
- Mengurangkan sebarang sakit ketika hamil
- Mmbantu pertumbuhan kandungan
- Memudahkan bersalin

Selain tu jugak, Air Anugerah boleh dijadikan penawar untuk masalah2 macam ni :
Kencing Manis / Strok / Demam / Batuk / Bisa badan / Lenguh2 otot / Anak bermasalah / Penerang Hati / Seri Diri / Pendinding diri / Sakit pinggang / ibu mengandung / Ibu bersalin / masalah dalaman./ Murah Rezeki


Sebelum minum, selawat 3 kali, and lafazkan niat kita dan minum.Takde had nak minum banyak mane, nak minum sekali 10 botol pon takpe,,takde side effect pape pun jgn risau..InsyaAllah, apa yg kita niat, Allah dengar..Allah taw apa yg terbaik utk kite kan..So, jgn was2 utk mencuba..hehehe..

Kat mana nak beli, ok kalau nak beli boleh bagitaw aku ek, Abi beli dgn kawan tempat keje Abi, hrga murah dari hrga pasaran.Kalau nak aku belikan, email kat aku elfekluz1921@gmail.com...






27 comments:

  1. Nory, mila nak try susu kambing dgn kurma InsyaAllah usaha mane tau ada rezeki kan.Blog ko dah ringanlah hehe....

    ReplyDelete
  2. ok jgak tu mila...mcm Nabil (rajalawak) amalkan, menjadi kann...Tp nory takut tekak takleh terima je susu kambing tu...hehehe...tapi rase nk try jgak...hasihhh cmne ek...heheheh

    ReplyDelete
  3. Betul mila, blog nory dah ringan... heeeeeeeeeeee ~ tak sampai seminit dah boleh komen. heheheee....

    Ida tak pernah minum lagi tapi pernah dengar pasal Air Anugerah ni.... =)

    ReplyDelete
  4. noryyy,
    lajuuuu gile dah blog nory sekarangg. berdesupp boleh komenn. :)

    ReplyDelete
  5. ena selalu minum air tasnim... owh baru tahu ada air ANUGERAH ni.. boleh minum nanti supaya diterangkan hati untuk menimba ilmu Allah.... btw, lawa blog sis! awww ringan dah blog sis... BEST!

    ReplyDelete
  6. penah dengar tentang air ni
    pak mertua penah bagi cucu dia minum masa exam dulu
    byk khasiat yea.

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh,banyak kelebihan air anugerah ni :)

    ReplyDelete
  8. mak beli gak air nie.. tp xpnh tny pun beli kt ner.. hahaha.. tau minum je.. :P

    ReplyDelete
  9. nad baru dengar ni...apa r nad ni lambat..:)

    Nad ada letak nama awak kat entry CPUV Campaigns melekat lagi 3 bulan ini

    http://www.nornadiah.com/2012/12/cpuv-campaigns-melekat-lagi-3-bulan-ini.html

    ReplyDelete
  10. wah..banyak kelebihan air ni... boleh cuba ni

    ReplyDelete
  11. @nadia yeke yaya,,,kena blnja mak makan ni, sbb die yg tolong ringankan blog nory ni...heheh

    ReplyDelete
  12. @✿A I N A A✿ air tasnim?? akak pestaim dengar,dik,,,air ape tu?? hehe

    ReplyDelete
  13. @nik ros haah air ni elok utk penerang hati jgak...

    ReplyDelete
  14. @onie kann onieyy kann...byk kelebihan air ni...akak baru taw..and baru nak try..

    ReplyDelete
  15. @izfanora ooo...mak pon minum ek...patutlah mak slim..hehehe..(eh ade kena mengena ke?) hahaha

    ReplyDelete
  16. @Nor Nadiah nory pon baru taw pasal air ni...TQ Nad...nnt nory terjah...=)

    ReplyDelete
  17. @zulhilmi tempoyak air mineral yg dibaca 30 juzuk alquran & ayat2 terpilih...

    ReplyDelete
  18. Yup2, bonda CiM pown minum air ni. Mula tu ingat mcm air zamzam ke, air zafran ke, tp yg ni lain. Khasiatnya lbh kurang. InsyaAllah, yg baik semua dtg dari Dia.

    ReplyDelete
  19. assalam...nk tny,air ni bole x ditambah2,mcm air yasin tu??

    ReplyDelete
  20. Assalam...nk tnya..kat mana ada jual air ni?? Saya tinggal di puchong..

    ReplyDelete
  21. I am interested to buy this water. how can I buy it? I live in Taman Tun Dr Ismail. My email is nadiajoubyar@gmail.com

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)