Followers

Thursday, December 27, 2012

Nasi Lemak Antarabangsa -Kg Baru


Hari sabtu aritu, lepas balik dari Times Square, kitorang singgah kat Kg Baru, rindu nak makan Nasi Lemak yang fofular ni..hehe..Korang semua mesti dah familiar sangat dengan tempat ni kan, Kg Baru ni dekat2 dengan KLCC tu je.Satu2 kampung yang terletak ditengah bandar..Dulu restoran ni, kalau datang kompom kena beratur panjang punyer..Tapi sekarang dah kurang sikit..Aku pergi aritu tak ramai sangat orang..


Apa yang special kat sini??Dah tentu lah nasi lemak die kan..Lauk2 kite pilih sendiri, aku pilih sambal sotong dengan ayam goreng, aku dengan ayam goreng memang tak boleh dipisahkan..hehehe...




Selain Nasi Lemak die yang kaww2 tu, air die pon sedapp..Kitorang order air Kelapa Laici..Sedappp nyerr..Manis die sedapp sangat2..Siap ade pakej, beli 4 percuma satu..Yang percuma tu air Kelapa Nenas..Aku tak minum pon, sebab aku tak suka nenas...huhuhu..

Korang penah kenal or penah jumpa owner Restoran Nasi Lemak Antarabangsa ni..??Aku bertuah sebab dapat bertentang mata dengan owner restoran tu, peramah sangat orangnyer, tapii terlupa nak tanya nama die, sebab die tengah rancak berborak dengan mak aku.Mak aku suruh amik gambar makcik tu, tapi aku segan, so, aku amik gambar curi je masa die tgh leka berbual ngan mak aku..hehehe..Sorry ek Makcikk..Saya nak perkenalkan makcik pada kawan2 saya je...hehehe...


haaa tu lah owner Restoran Nasi Lemak Antarabangsa..Makcik ni asal dr Padang,Indonesia..Tapiii, soorryyy aku lupa nak tanya nama die..huhuhu..


9 comments:

  1. Assalamualaikum. sedapnya! pagi2 tengok gambar nasi lemak. heuwhuew! lamanya sheila tak makan nasi lemak kat situ............

    ReplyDelete
  2. walaupun nasik lmak ni femes, tp kite xpnah pn try..hihihi..ketinggalan zaman btol la..

    ReplyDelete
  3. bagun pagi tengok nasi lemak kampung baru.
    rindunyaaa dengan nasi lemak itu :)

    ReplyDelete
  4. da lama kan kedai ni... and da best part masih ramai yg suka... akak pon suka tp da lamaaaa x p...

    ReplyDelete
  5. sedapnya nasi lemak.tak pernah try yg kat kg baru ni

    ReplyDelete
  6. lpr.. tetiba plak.. xpnh gi pun..

    ReplyDelete
  7. wah...dah lama tak pekena nasi lemak kg baru ni..awak buat saya teringin nak pergi sekarang jugak ni.hahaha

    ReplyDelete
  8. huishhh lama tak makan kt Kg Baru ni.. kat sana semuanyaaa sedap2... terutama chicken chop kat sana.. dah la murah... meleleh air liur

    ReplyDelete
  9. mak aiii dah lama x g makan nasi lemak antarabangsa...rasanyer makan time2 bujang dulu...mmg sedap...hehehe

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)