Followers

Monday, December 10, 2012

Isnin yang menjengkelkan, urghh!!


Ni lah penyakit hari Isnin, tak taw lah ape salah hari isnin ni kat aku..Dah lah malam tadi perut sebu semacam , makan kenduri punyer pasal,perut ni pon satu, sensitip betul dgn lauk kenduri.Apasaii ntah??Ingat aku suka ke berulang-alik pi toilet, penat taw tak..huhu..

Bangun pagi tadi, perut dah ok, kalau tak ok boleh jgak ngelat pi amik MC,hoho.. tapi bila terpikir hal opis terus tak jadi nak ngelat.Hari jumaat aritu dah lah kelam kabut, customer komplain salah hantar barang, pastu si salesman cuba nak salahkan aku konon, padahal dia yang hantar..Konon nak mengampu boss lah tu, dan2 tu lah mengaku yang ko tak check pon barang tu sebelum hantar, ko tuduh aku yang last check barang tu kan..Pandaii nyer ko!!! Tapi ko silap besar lah, jangan ingat sesenang tu je ko boleh nak kondem aku depan boss, lady boss pon ade bukti kata aku tak salah, dan terbukti ko yang silap hantar, nape nak putar belit citer babitkan aku plak.Ko ingat ko satu kaum dengan boss, ko boleh "racun" boss dengan kata2 ko tu..Silap...silap!!, ko memang silap besar.

Pagi tadi boss intercom aku dgn si "mangk*k" ni, panggil settle dlm pejabat, bukti2 smua aku tunjuk kat boss, maka aku terlepas lah dari tuduhan tak berasas tu.Ni bukan kali pertama ko nak kenakan aku, dah banyak kali, selama ni aku tak sedar aku kena kondem ngan ko,tapi sekarang, sebelum aku buat sesatu keje tu, aku dah siap bukti2 segala, senang aku nak pertahankan diri aku.Maklumlah org melayu memang senang kena tindas,tapi ko jgn ingat sesenang itu.Dulu mgkin ko selalu menang, tapi skarang aku dah bersedia dengan segala kemungkinan yang bila2 je ko boleh cuba nak kondem kan aku..Ingat tu..!!



11 comments:

  1. cian nory patutlah bizi je pagi niee...

    ReplyDelete
  2. tu lah hari ni monyok je..busy plak tu...nasib baik esok cuti...yeeehaa!!!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nory, nape marah2 ni.. kesian nory.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepaskan tekanan je,sheila...sekarang dah reda..=)

      Delete
  4. sabar yer nory..'ca ya nun alif' ke mangkuk tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betull....10 markah...hehe...geramm betull

      Delete
  5. sbr nory...de hikmah di sebaliknye

    ReplyDelete
  6. sabar nory! bengang sangat ni.... senyummmm

    ReplyDelete
  7. biasa la tu. mmg akan jumpa org yg mcm ni.nak lari dari di salahkan ,so cuba letakkan kesalahan pada org lain.

    sabar yea. sebab tu sis kalau ade org mcm ni mmg akan hati2. akan kumpul segala bukti supaya dia tak salahkan kita.nory ok la , dia pekerja jugak.sis ni boss yg mcm tu.hehe

    ReplyDelete
  8. huishh ena baca entry sis ni pun rasa sakit hati yg amat... bagus2 sis ambil tindakan macam tu, terbaiklah!!!! biar rasa orang yang suka menuduh orang lain, padahal salah diri sendiri.. tak tahu malu betul

    ReplyDelete
  9. patutttlaaa semalam nory diam je kannn.
    first time baca nory mengamuk. :))

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)