Followers

Thursday, December 6, 2012

Ubat hilang ngantok


Mengantuk di opis, normal lah tu bagi insan2 yang bekerja di opis.Lagi2 plak bila kerja sorang2, takde kawan, buat kerja sorang2, ngular sorang2,kerja plak tak banyak, baru kul 10pg, dah start goyang kaki, nyanyi2 , godek itu ,godek ini.Time2 camtu lah terbayang2 bantal & katil kat rumah,Mata macam di gam2, punyalah berat, sampai berair mata dok menahan.Ape korang buat kalau mengantok kat opis, nak tido takut boss balik tiba2, kantoii lah plak nanti kan, nak taknak kena lah buat2 rajin, godek2 pc konon tengah busy padahal busy menghapdet blog..kihkihkih...mati aku kalau boss taw..hahaha..

Haritu masa aku membeli dan belah kat Hero, aku shopping bekalan kudapan utk di opis, orang kata kalau nak hilang ngantok, kunyah lah jajan2 ke cekelat ke.Dah 4 tahun kerja baru nak praktikkan tips ni, apa lahh aku ni kann..Puas aku tawaf satu Hero tu, dok tercari2 nak beli apa yg boleh buat hilang ngantok, dah rembat biskut2 and jajan, terus ke kaunter, kat tepi kaunter tu aku jumpa Skittles, sumpah ni first time aku makan menda alah ni, hahaha..Mati2 aku ingat mcm coklat M&M yang "cair di mulut tidak di tangan" tu, aku pon beli lah 2 bungkus, bukan mahal pon.hehe


Sampai kat opis, aku pon buka lah nak makan, masuk dalam mulut, terkejut aku, kemain masammm lagi..Berkerut2 muka aku tahan kemasaman tahap 8 tu..adehh..aku pon belek bungkusan die, rupanya perasa sour lah..Masam-masam manis..Aiyaa ni betul2 boleh kasi hilang ngantokk ni.kuikuikui..Asal aku ngantok je, aku sumbat berbiji2 dalam mulut, hamikkk ko, berkerut2 muka , terherot2 mulut tahan masam, tapi last2 die sweet je,,Baru boleh senyumm..heeee




Ni rupa biji2 skittle ni, siap salut dengan garam lagi, segala jenis rase ade, masam, manis, masin..Phewww berpeluhh...Kalau korang still tercarik2 ubat penghilang ngantok, memang aku suggest suruh beli Skittles "sour" ni, plastik kaler hijau..Aku tak tipu, memang boleh hilang ngantok wa cakap sama lu..

23 comments:

  1. wow, makanan yang terbaik untuk hilangkan ngatuk dekat opis kan haha

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. nory baru pestain makan...betul2 berkesan hilangkan ngantok...=)

      Delete
  3. sedap tak ? macam best je, nak kena beli jugaklah :)

    ReplyDelete
  4. x sanggup nak makan...memang masam...

    ReplyDelete
  5. ewwwwwwwww tak sanggup lah kakak. masam2!!! mak oiii akak sebut masam, pipi kita yang rasa tegang!!! hmmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak makan lagilah, berkerut2 dahi, terherot2 mulut...hehehe

      Delete
  6. masammmmm................ tapi best! hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kann....segar bugar bijik mata...hehee

      Delete
  7. masammmmm...

    cantik dh blog die...pink2 lgik

    ReplyDelete
  8. wah...boleh dicuba ni..apa lagi saya tak boleh benda2 masam ni.kompem terus segar bijik mata. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg segar bugar biji mata kalau pekena ni..hehe

      Delete
  9. mmg tak ngantuk la makan ni. mmg masam mula makan tu.
    sis penah makan sekali.pastu tak nak dah makan..huhu

    ReplyDelete
  10. nak try lah macam best, nanti tak ngatuk drivie...ataupun di bilik kerja..

    ReplyDelete
  11. sedapkan sis... ena selalu beli tym nak ke kelas.. time dlm kelas, ngunyah benda tu, lecturer ena pelik tengok ena sebab mata terkebil2.. yela kan masam masin bnde tu.. XD

    ReplyDelete
  12. kan kan kan..
    makan je gula2 tu hilang segala rasa ngantuk kekkeke

    ReplyDelete
  13. Ada tanda halal ke gula2 ni? Kena tengok jugak kehalalannya tak boleh main makan aje. Kalau tak ada tanda halal dari JAKIM dikhuatiri terdapat bahan2 yang meragukan dalam gula2 ini. Hati-hatilah yea..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)