Followers

Monday, December 17, 2012

Sumbangan untuk anak2 yatim

Bermula dari satu sessi photoshoot Blogger baru2 ni, kami sekali lagi bersatu hati untuk menjayakan event kedua.Ada sape2 nk join ke? Tarikh tutup untuk mengumpulkan para blogger dan sukarelawan untuk sama2 melawat ke rumah anak-anak yatim dah pon di tutup harini kerana kami pon tak sangka terlalu ramai yang berminat nak join event ni.Tapi kami terpaksa men"limit" kan jumlah peserta/sukarelawan.Tetapi, walaupon tarikh untuk turut serta dalam event ni dah di tutup, bukan bermakna korang tak boleh nak sumbang apa2 utk rumah anak2 yatim tu, kerana kami sangat mengalu2kan sumbangan dari korang2 semua yg berniat ikhlas nak menyumbang untuk anak2 yatim tersebut,Tak kisahlah nak derma baju2 terpakai ke, barang2 persekolahan ke, alat tulis, buku2, dan permainan.Kalau berminat nak membuat sumbangan boleh emailkan ke elfekluz1921@gmail.com



Kami akan melawat ke Rumah Amal Kasih Bestari yg terletak di Subang.Dan event ini bakal berlangsung pada 24 Februari 2013.Jadi kepada semua yang berminat nak salurkan sumbangan,, pakaian, makanan, keperluan lain dan sebagainya sila berbuat demikian sebelum tarikh event tu bermula.Bagi yang tinggal berdekatan dengan Puchong/Shah Alam/Putrajaya/Seri Kembangan, boleh jumpa aku terus utk sessi penghantaran barang (kalau ada).
Selain itu juga, group kami turut menjual T-shirt "Kami Blogger".Atas permintaan ramai, kami sedia menerima tempahan t-shirt ini.
Harga sehelai RM20 + Postage RM6 = Total RM26
Jika berminat, sila emailkan details size dan nickname (utk ditulis ditepi lengan)..T-shirt ini terdiri dari 2 design, ianya hasil gabungan idea ahli kumpulan kami, 
Design 1
Design 2


Nickname di sisi lengan




Apa beza Design 1 & Design 2 ??
Perbezaannya adalah design 1 mempunyai logo dibahagian depan dan belakang serta ada tulisan Kami Blogger di bahagian depan dan "We Are Blogger" dibahagian belakang, manakala Design 2 hanya mempunyai logo di kedua2 bahagian dan tidak bertulis "Kami Blogger" & "We are Blogger".

Kenapa ada dua design??
Sebab pada mulanya kami buat untuk group kami sahaja dimana terdiri dari kami dan suami masing2, tetapi memandangkan suami masing2 bukan blogger, maka terhasillah design kedua itu khas utk para suami yg bukan blogger..Lagipon sekarang t-shirt ni kian mendapat sambutan dr kalangan blogger lain dan BUKAN blogger.Ada yg BUKAN blogger, takkan nak pakai baju yg ade tulisan "kami blogger" pulak kan.Tapi kalau nak, pon boleh..Tak kisah punyer..Pilih jela mane yang korang suka.heeee~~

Harga utk kedua2 design adalah sama. RM26 (include postage)
Sekiranya korang nak sumbang dana melalui pembelian t-shirt ini pon boleh, cuma tambahkan saja jumlah yang ingin didermakan dengan harga t-shirt berkenaan.Contohnyer : T-shirt RM26 (include postage) +  RM24 (jumlah yang ingin didermakan) = Total RM50
tiada nilai minima utk sumbangan ini, ikut seikhlas hati (nak bagi 10sen pon boleh).., Nak bagi , bagi, tak nak bagi, kami pon tak paksa.Lagipon sumbangan ni semua bukan masuk poket kami, tapi untuk disalurkan ke rumah anak2 yatimm..Haraaammmm tu makan duit anak yatim, pecahh perut nanti..huhu..Takmo..takmo..
JANGAN LUPA YER, KALAU NAK SALURKAN SUMBANGAN DALAM BENTUK APA SEKALI PON, CONTACT NORY MELALUI EMAIL ...elfekluz1921@gmail.com..

Sama2lah kita menghulurkan sumbangan kepada anak2 yatim ini.Ingatlah bahawa tangan yang memberi itu lebih baik dari tangan yang menerima, besar pahalanya taw...

Orang2 kuat di sebalik event ni :

Nadia @yaya (big boss)
Eida
Mila
Ieza
Onie
Innanie
Nory






29 comments:

  1. Bestnya. Bukan selalu dapat buat kerja kebajikan macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...nory pon festaim join event cmni..terujaa sgt...

      Delete
    2. mizaaaa,yuk la join kalau free :D

      Delete
  2. nowyyyyyyyyyy ;p
    perghhh, big bosss la sangatttt kannn. sekali, yaya yang paling menggelupur. kehkehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry yaya...lambat buat entry...hehehh mestilah big boss...tabiikk boss...hehehe

      Delete
  3. ala kenapa mila belum update2 lagi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon baru nak update ni mila oii..hahahah..
      ketinggalan jauh dh aku ni..

      Delete
  4. salam tuan tanah
    nak beli tp nk tnye warna tu mmg biru je ke ? baju tu ikut saiz unisex ke ape ea ?

    nt tolong jawap kn ea soalan kite tu .. ape2 inform kt blog kami :)TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..


      size unisex
      warna biru je available,yunk...
      kalau berminat, emailkan detail yer...TQ =)

      Delete
  5. Bgsnyer!! Ade prasan kt blog psl donation ni. Will donate to anak2 yatim soon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...kami sedang bekerja keras mencari sumbangan utk disalurkan ke rumah anak2 yatim tu...=)

      Delete
  6. moh la kt sama sama bekerja kerasa sayang! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. bokojo lah kito sekueknyo...hehehe...chaiyokkk3

      Delete
  7. Replies
    1. yer Boni, kalau nak derma boleh contact kami yer..Hihi =)

      Delete
  8. kalau nk beli baju tu, tp x dapat join event, boleh? sbb tarikh tu seminggu sebelum kita nikah ;) mesti darah manis x leh g jauh2 dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cik awien....beli utk bakal suami sekali yer...hehe...nak order emailkan kat nory size & nickname (utk diletak disisi lengan) yer...elfekluz1921@gmail.com

      Delete
    2. agk2 saiz XL dia besar mana erk?

      Delete
    3. XL MCM BAJU ASBEN NORY, MCM DLM GMBAR KAT ATAS YG TAKDE TULISAN "KAMI BLOGGER" TU...

      Delete
  9. Assalamualaikum nory, alhamdullilah syukur ramai yang sudi nak joined dan membantu. alhamdullilah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...sheila join kan nanti...kite jmpa nnt k..=)

      Delete
    2. join.. Subang tu dekat sangat ngan rumah sheila. alhamdullilah, ahad pulak tu :)

      Delete
  10. nak join, tapi kengkangan masa.. huaaaaa.. nk baju blogger tu.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ENA...NAK BAJU YER...SILA2...BELI UTK TUNANG SEKALI YER...SWEET GITU PAKAI SEDONDON..EMAIL DETAILS KAT AKAK ..elfekluz1921@gmail.com

      Delete
  11. Bersama membantu tangan yang memerlukan ;)

    ReplyDelete
  12. insyaAllah ada rezeki kita jumpa kat sana yer nanti.. :)

    ReplyDelete
  13. Dear..May allah help us and bless our mission...*caner hakak buat reply comment tak jadik ni..eee sentap*

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)