Followers

Thursday, March 14, 2013

Aku memang minah jiwang, beb!!

Halluuu ..


Aku memang jiwang, beb, tak tipu.Cuma takdelah sampai tahap jiwang berkarat tu.Aku jiwang sikit2 je, kihkihkih.Cuma aku ni jenis yang suka luah perasaan jiwang tu melalui lagu.Aku dan lagu memang kawan baik, aku suka nyanyi, biarpon suara macam katak puru, ade aku kisah!!!, kalau aku dah pegang "micropon", memang berjanggut lah ko nak tunggu aku lepaskan micropon tu..hehehe..

Ni nak share satu lagu yang aku suka sangat lirik dia.Banyak lagi sebenarnya lagu yang aku suka, masa zaman bercinta dulu lagi lah, siap ada lagu tema lagi..Setiap lagu mesti ada kenangan tersendiri.Misalnya lagu "Kembali Senyum" dari Izwan Pilus..Haaa lagu ni memang kalau dengar mesti tersengih2, sebab lagu ni kalau aku merajuk, Abi pujuk guna lagu ni masa zaman bercinta dulu...Sekarang dah kahwin, kalau merajuk Abi pujuk guna taktik lain lah...(faham2 sudah)..hahahaha..

Ok ni lirik lagu "Cinta Bersatu" by Liyana Jasmay.Aku kalau dah suka sesuatu lagu tu, aku tak kisah dah siapa penyanyi dia.Janji lagu tu sedap di telinga aku, cukupp..Dan lirik dia memang betul2 kena dengan perasaan aku dan Abi.


Dimatamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Didekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagi ku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatkan diriku jatuh cinta padamu


*Lirik dia simple, tapi penuh bermakna..




23 comments:

  1. saya tak jiwang...sempoi...
    eh ek????

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum yanggg, bestnya zul dapat isteri romantikkkk ni. hehehhe comellah korang berdua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory jiwang je tapi tak romantikk...hahahaha

      Delete
  3. nory memg romantik lembut je sebab tu zul sayanggggggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. romantik celah mane, beb..

      iolls jiwang je, bukan romantik...

      wakakaka

      Delete
  4. nory sama lak ngan hubby sis.suka nyanyi.kalau dapat mic mmg dia jea la nyanyi.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory memang penyakit keturunan kak...

      memang giler micropon, giler menyanyi...

      walaupon sedar suara macam katak puru...haha

      Delete
  5. Saya ada masa2 baru jiwang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory pon macam tu jgak..
      ade masa2 je nak jiwang2 ni..
      heee

      Delete
  6. ena ni bukan jenis yg jiwang orgnyaaa.. tapi nak si dia jiwang ngn ena.. wakakakaka ena ni memang pelik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. laki akak lagi jiwang..hahah...so akak pon terjiwang sekali...

      heeee

      Delete
  7. Tgk perwatakan nory pun tau orgnya jiwang manja gitu :D... akk dulu pun jiwang gak tp skrg dah berank nie kureng skitlah hihihi...

    ReplyDelete
  8. sy pun jiwang jgk n suka relate lagu dgn perasaan..hehe..

    ReplyDelete
  9. samalah kita... kalau pegang mic memang payah nak lepas...ekekeke...boleh set session karok ni...lama gaks tak karok dah ni... yup yup...lagu adakalanya dapat mencerminkan perasaan kita...

    ReplyDelete
  10. dulu.....sue x layan sgt lagu jiwang ni

    kenal husband terus ska lagu jiwang..sebb dia pun ske lagu jiwang..hehehe

    ReplyDelete
  11. dh kawen ni abi nory pujuk cara cmneek ?nk tau boleh?hihihi...

    ReplyDelete
  12. wahahaha... nak tau camne dia pujuk skang.camne nory. camne nory...citer la :)

    ReplyDelete
  13. heehe, jiwang n romantikkk gitu.. :D so sweet laa nory n hubby! ^_______^ Happy Family, may Allah bless both of u! ;)

    ReplyDelete
  14. alolo~ sweetnyaaaa.. romantik gituu,. hee semoga berkekalan., ^^

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)