Followers

Friday, March 29, 2013

Tips Packing Baju Jimat Ruang untuk Backpackers


Okay harini aku nak share sikit tips bagi sesiapa yang nak travel secara backpackers ni.Seminggu lagi aku nak pergi bercuti, oleh kerana aku ni tergolong dalam orang yang berpoket nipis, so, masa beli tiket flight aku tak beli pon luggage,nak jimat lah kengkonon..Lagipon percutian singkat je, hangkut je beg sekolah , jalaaannnn...hehehe

Tapi yang jadi masalahnya, aku ni kalau pergi bercuti dah biasa bawak beg roda tu, so, seboleh2 aku nak bawak semua baju2 aku satu almari , semua nak sumbat dalam beg..Phewww...Sekarang ni plak, pestaim pergi bercuti bawak beg kecik je.Puas lah hari2 aku dok try , lipat baju, gulung baju masuk dalam beg, pastu  keluarkan balik, lipat balik, gulunggg..Haishhh bila nak habis dahh...

Last2 aku terjumpa video ni kat youtube, agak2 boleh membantu tak??
Jom ushaaa dulu...Kalau bernas, boleh tiru..hehehhe..



23 comments:

  1. Assalamualaikum. hehehhee. jap sheila tngok dulu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila bagus! harus try buat camni nory! hehehehhe

      Delete
  2. nory xkedut ke baju, baju mila ni jenis kedut kalau lelaki takpelah t-shirt semua...

    ReplyDelete
  3. kena bawak baju yang tak kedut lah Mila...takpon request je seterika kat hotel nnt..hehehe...

    ReplyDelete
  4. hehehehe,mudahnya..yus pun kalau nak travel,pening camana nak muatkan baju2 dalam beg,puas nak memikir baju apa,bila tengok padat lain macam je,keluarkan balik..sampai esok pun tak habis..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa lepas ni boleh try cara cmni plak..hehe

      Delete
  5. *aqiqah & birthday
    Yaya is 1, rayyan is 2*
    akak nak menjemput nory&hubby untuk majlis tersebut pada 13/4/2013 (sabtu) pukul 1-5 petang
    Di alamat: no. 3 jalan sg6/2 taman sri Gombak, batu caves, Selangor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak, sudi jemput nory..
      insyaALLAH, kalau tkde pape nory datang ek..
      hehe

      Delete
  6. akak is suka kalau pi ala2 backpackers mcm tu..senang..asal sampai sana terus beli baju lain..kalau x cukup la..yg penting bawak yg dalaman je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah senang kan kalau bawak beg kecik cmtu je...smpai sne boleh shopping lg..hehe

      Delete
  7. Replies
    1. tak jauh pon, seberang tambak johor je...hehehe

      Delete
  8. uisssh...cm xcaya boleh sumbat byk cmtu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal...macam2 boleh sumbat..tp kena ikut teknik2 yg betul jugak baru boleh sumbat semua sekali..hehe

      Delete
  9. go go nory!! we all boleh bawak banyak bajuu..ape ade hall. bonet caldina besorrr! HAHAHA

    ReplyDelete
  10. Alamak, line slow la kak.. xdpt nk usya... ena ni macam sis juga, kalau time packing rasa tak tahu nak bawa apa yg perlu.. rse semua perlu dibawa.. hukhuk

    ReplyDelete
  11. pernah tgk video ni. mmg byk baju blh muat dalam beg tu kan. kagum tgk dia lipat

    ReplyDelete
  12. pergh!!!!!!buleh muat tuh!!!bleh ikot neh...buleh jimat ruang dan uang@wang!!!keh..keh...keh...

    ReplyDelete
  13. nice tips...lepas ni takyah penat2 bawak byk beg...heheh yg penting kena ada skil nak pack brg2 tu....

    ReplyDelete
  14. Bab packing saya sangat bagus, even my hubby pun kalau packing dia serahkan pada saya, tapi belum dapat beat that guy dalam video tu la.

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)