Followers

Tuesday, March 26, 2013

Suamiku is Chef !!

Ramai jugak yang taktaw, disebalik kehenseman dan ketampanan serta kegagahan Abi aku tu, die sebenarnya seorang Chef..Kahkahakahkah..Lantak korang lah nak muntah hijau ke hape...Kalau tengok gaya dia pergi kerja, dengan jaket motor dia, dengan glove dia, helmet dia, orang mesti tak sangka yang dia tu Chef..Orang mesti ingat.., "Ehh Awieee ke tu??kahkahkah..Haishh jenuhlah aku mengelap muntah korang ni haa..


Ramai yang kata, "wah untongg lah ko Nory, suami Chef, mesti selalu makan sedap2.." ataupon ade jugak yang cakap "eh nory, ko mesti tak reti masak sampai sekarang kan, laki ko kan chef"..Eh halllluuu...tak semestinya okay, aku pandai masak jugak cuma tak lah sehebat mana, takat nak bagi hilang lapar tu, insyaALLAH, boleh je aku masak...hehehe

Kat rumah, memang jarang masak pon, maklumlah hidup berdua ni, makan kedai jela senang..hehe..Tapi kalau weekend tu baru lah kami ke dapur..Bab tolong menolong memang aku takde masalah sangat dengan Abi, bab kemas rumah pun alhamdulillah Abi selalu tolong aku ringankan kerja2 aku, bab memasak pon sama, kalau hari biasa aku memasak, time weekend kalau Abi cuti, Abi yang take over kerja2 di dapur..


Tapi lately, asal weekend je, asal Abi cuti je, kitorang memang tak lekat kat rumah,ada je tempat yang nak dituju, asal ari jumaat je, aku dah pening mengadap beg pikir nak bawak baju apa...hehehe..Tapiii aku sukaaaa...Suka berjalan, tak kisah lah kemana, asal dapat keluar dari rumah bawak beg besau, aku dah lompat bintang dah...eheheheheh

67 comments:

  1. Assalamualaikum. hahhaa. nory ni macam sheila. kuat berjalan. sheila lagi la, kalau suami taknak keluar. dgn mak sheila lah kena berjalan hahahha. bestnya suami masak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, sheila
      nory suka berjalan..
      dapat jalan2 duduk dalam kereta je pon takpe...
      asalkan berjalan...
      heeee

      Delete
  2. Untungnya dapat suami pandai masak... Hasben aku terer masak telur dengan megi je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oklah tu masak megi ngan telur, dari pandai masak air je...hehehe..

      Delete
  3. Hehe kite suke masak.suka makan n suka jalan. Tunang kita satu je dia tak reti masak.

    Dia dah pesan awal2.. Nanti nak ika masak je. Dia kata eka masak sedap. Hari2 kene masak katanya.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh boleh lah eka ajar akak masak nnt...
      hehehe

      Delete
  4. 'suami aku chef' eh nory... ;)

    ReplyDelete
  5. untungnya sis,dapat husband yg pndai masak dan ringan tulang bantu sis,penat sama-sama rasa bila mengemas dan memasak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..setakat ni dia memang rajin tolong akak, tapi masa akan datang taktaw lah..hehehe..
      harap2 berkekalan lah sifat yg cmtu...hehe

      Delete
  6. best la dear, dapat suami chef.. ^_~

    ReplyDelete
  7. wahh...cepat nory...wat rumah terbuka...akak nak datang ni...lalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. pintu rumah nory sentiasa terbuka kak...jemputlah datang ke rumah kecik kami tu...hehehe..

      Delete
  8. wah sronot nya cik somi chef.. bagi la resepi2 gempakk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. resipi biasa2 je kak...tak semestinya chef ni masak sedap taw...kadang2 tak sedap jugakk..heheheh

      Delete
  9. untungnyaa sis nory ^________^ boleh makan masakan yg sedap2 kan...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaranag jugak dia masak kat rumah, kecuali time die cuti je...tapi kannn, dia suka masak yg pelik2, kadang2 sis tak makan pon..hehehe

      Delete
  10. memang untung lau ada suami chef.. apaphal kan, boleh dia masak... duit pun jimat, in case kalau ada mslh... beshnyaaaa, kalau ena dapat suami chef, memang dari badan macam anak jari, terus jadi besar penumbok.. huaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa tengok lah badan akak ko ni haa, dah besau tong drum...hehehehehhe

      Delete
  11. dapat suami pandai masak ni adalah bonus kepada kita kan? *_^ wink...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bonus bagi nory lah, sebab nory sejak azalai tak pandai memasak...hahahaha

      Delete
  12. untung la dapat suami pandai masak. blh la request masak mcm2 ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni nory selalu request "makan luar" je kak..hehehe...

      Delete
  13. Alhmdlh, untung nory dpt husband pandai masak, rajin tolong wat kerja umah... suka akak baca...

    husband akak lak, dia pandai jer masak tp kan... kan... haremmmm dia nak masak wakakakaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi husband akak bertuah dapat akak yang pandai masak, tak macam nory....tak reti2 memasak lagi...hehe

      Delete
  14. a'ah kan bestnye...skurgnya2 blh tukar2 msk....

    ReplyDelete
  15. bestkan dapat pasangan yang macam tu.. ringan tulang nak tlng menolong.. :)
    msti best kalau suami chef ni..sebab kalau tak tahu nak msak apa, ada orng blh bg idea..hihihik..
    bab berjalan tuuu..bestnya.. ^_*

    setakat ni dah 2kali berjalan ngn en.tunang pun rasa seronok.. belum lagi kawin..jgn dah kawin duk perap kat umah dah la..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, dua2 bekerja, bila balik penat kalau nk kemas sorang2, nasib baik Abi selalu tolong...hehe

      Delete
  16. untunglah laki pandai masak kan nory hihihi.....:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..untonggg...
      sama mcm ko jgak lah kan..
      Mcdee lagi terer memasak kan..
      zul nk ceduk ilmu dkat dia nnt...hehe

      Delete
  17. tetiba nak menuntut ilmu masakan dari dia..boleh? hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh apa salahnya...cuma menu takdelah hebat mana pon...yang biasa2 je...lgpon sekrang ni dah ramai lelaki yang boleh masak, bukan yang bekerja sebagai Chef je...hehehe..

      Delete
  18. wahh chef ke husband nory tu..
    hikhik..xsangke..
    tahniah lh saling tolong menolong..
    xsuke lah lelaki lps kawen xnk saling membantu kan2..

    ReplyDelete
  19. untung dapat pasangan pandai masak. asben sy tak terer masak sgt tapi nasib baik la ada keinginan nk mencuba. bila dia dpt hidangkan cekodok pun rasa mcm hebatnya lakik aku. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa mcm tu pon dah ok dah tu...nampak jugak semangat dia nak memasak kan...hehe

      Delete
  20. berat same dipikul,ringan same dijinjing...eceh!!!hehehe...untung ape dapat laki pandai masak..kalau sis saket somi tlg msk,kalau somi saket sis plak masak...kalau saya saket makan kedailah gamaknye...hehehehe!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dua2 saket, kami pon makan kat kedai jugak,dik...hehehe

      Delete
  21. awie yek.. haha... ada la iras2 skit..
    untungla hubby rajin ke dapur.. pandai masak lagi tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awieee...??
      tak sama ponnn
      saje je guna nama Awie tadi..hehe

      Delete
  22. baru singgah n follow

    jom join hadiah best
    http://luvlina.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-linas-journey.html

    ReplyDelete
  23. Zul meh masak kat umh ida mehhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida lagi hebakk memasak dari zul lah...
      meh eida masak kat umah nory..hehehe

      Delete
  24. bestnya hubby chef..lg best suka bwa brjln..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...tang berjalan tu hubby tak minat sgt, tapi selalu kena paksa...hehehe

      Delete
  25. bab jalan2 tu... rsnya sume pompuannnn pon suker kannnnn.. hehehhehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..manede pmpuan yg tak suka jalan2 kan..hihi

      Delete
  26. okaylah tu..
    kalau rasa malas nak masak, ada orang tolong masakkan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 malas masak sebenarnya...hahaha..

      Delete
  27. wahhh untunglah :) suami chef... hehee apa pon jadilah isterii solehah dan saling membantu satu sama lain :) .. tak sabar plk nak kawin hahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH...mudah2an,..
      cepat2 kawen yer...bestt taw kawen ni...hehhee

      Delete
  28. huhu best tu hari2 boleh makan sedap...

    PS: mcm pernah tgk muka bro zoulkefle ni...tapi lupa plak kat mana...

    ReplyDelete
  29. wah..bestnya.. nak rasa masakan hubby dia..hehehehe

    ReplyDelete
  30. untg kan ada suami pndai msak..kdg2 blh rest dr masak..hhihi
    singgah n follow sini..:)

    ReplyDelete
  31. untungnya suami chef :)
    makan sedap sokmolah gini :)

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)