Followers

Thursday, March 7, 2013

Burger Besar Gedabakkkkkk!!!! Abang Yazid punya




Weekend haritu kan, kitorang "Geng Kereta Putih" keluar dating lagi..Kitorang kalau keluar dating,memang bawak suami masing2, bertuah kitorang dapat suami yang satu kepala kan, so, memang takde kes suami kena tinggal kat rumah lah, kes suami makan nasi bungkus lah, no,no,no,,,Kitorang kan isteri Mithali (tangan kat bahu), cuma kadang2 tu kalau ada yang kena waktu kerja, terpaksa jugaklah tinggal suami kan, tapiii jangan risau, kitorang keluar atas keizinan suami masing2.

Kalini Eida "open table", dia belanja kitorang makan Burger Besar..Ni bukan berger biasa2 taw, berger dia memang besar giler..Sebiji berger tu boleh kongsi 4-5 orang, bergantung pada tahap kelahapan masing2, kalau ko memang jenis yang pelahap, boleh je kalau nak habiskan sebijik tu sorang2,.Haaa hadapplah ko sampai kenyang.hikhikhik.Aku percaya kalau gajah makan berger ni kompom sendawa 10harakat punyalah. 


Ni haa bentuk fizikal die yang besar, kembang, gebu, mantop. meleleh2 wa habaq sama lu.


Tak nampak cukup besar lagi, meh sini aku bandingkan berger tu dengan tangan gebu si tukang bayor ni..Nampak tak perbandingan disitu, mana korang nampak lagi gebu? Berger tu ke, tangan eida??heheeheh..


Inilah pemilik si tangan gebu tadi, die lah yang belanja kami makan berger besauuu ni.Dia risau sangat takut kami tak kenyang, padahal tuhan je taw, betapa kenyangnya aku malam tu.Serius beb, berger ni memang sedapp, dia gantikan timun dengan epal hijau, so, takde masalah sangat bagi aku yang memang tak makan sayur ni,sebab aku makan buah-buahan..hehehe..Pastu kan, roti die sedapp sgt, tak macam roti2 berger yang lain, ni antara roti paling sedap yang aku pernah rasa,sebab roti die ade rasa lemak2 manis ala amboi -amboi gitu..heee..Daging dia plak, tak kering and berjuicy (bak kata Abi)..Memang sedappp makan yang orang belanja ni kan..hehehehe


Mila, Yaya & Syafiq...



Ni gambar kitorang masa baru2 sampai, kitorang sampai lambat sebab tunggu Abi balik kerja dulu petang tu.Sampai2 je, berger ni dah ada depan mata, meronta2 mintak disumbat dalam mulut..huihuihui...Kitorang kongsi berempat dengan ieza & hubby,dorang pon sampai lambat lebih kurang kitorang jugaklah..

Oh yer, YB Yazid Burger ni terletak di Seksyen 7, Shah Alam..Dekat dengan I-City..Dari traffic light nampak Jakel sebelah kiri, kanan plak pintu masuk ke UITM, straight je, abaikan petronas sebelah kiri, teruskan pemanduan sampai nampak petronas sebelah kanan, buat u-turn, pastu masuk lorong sebelah petronas tu, korang akan nampak perumahan kat situ, terus je sampai jumpa Medan Selera, terus parking dan masuk terus dalam Medan Selera tu, sebab kat situlah terletaknya YB Yazib Burger..(faham ke bahasa koling aku ni?huhu)

Selamat Mencekikk!!!


Memang terbaeekkkkk!!!!!Terpacak ibu jari iollss taw..Mabelesss malatopps ini berger..Tak tipuuu punya..

Terima kasih buat Eida & suami yang sudi menaja makan malam kami bersama burger besar Abang Yazid yang superbbbb besauuu ni.Semoga terus suksess dalam bisnes Choclate Fountain, semoga Allah sentiasa murahkan rezeki eida sekeluarga..Amiiinnn....

Sesiapa nak sewa Chocolate Fountain untuk apa2 majlis sekalipon , jangan lupa cari eida ok...
OKBYE!!










32 comments:

  1. Replies
    1. besarrr giler...lg besar dari Yui..hehehe

      Delete
  2. amboi besarnya beger tu.. ni kalu makan,mau menanges teresak esak nak ngabihkan.. hahahaha :p

    ReplyDelete
  3. mmg beso..yg nory mkn tu brp gram??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg nory punyer tu 500gram...

      yang banding dgn tangan tu, 1kg...

      Delete
  4. Assalamualaikum. sedapnya! besar betul. hehehe. nanti sheila nak cuba gakk hee.

    ReplyDelete
  5. makan tgh lapar mmg sedap..silap2 boleh habiskan sebijik besar tu..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan sorang boleh pengsannn...hehe

      Delete
  6. sis...besarnya....puas makan ni...kenyang 2hari je..

    ReplyDelete
  7. wohooo... bapak besau weh. kenyang seminggu.. muahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyanggg giler....gajah pon boleh sendawa 10 harakatt...hehe

      Delete
  8. besarnya Nory..kalo mkn dr pg mau kenyang smpai mlm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyang sampaiii sudah...hehe...

      letihhh nk megabihkann, kalau makan ramai2 best..

      Delete
  9. Kakak rasa burger ini pernah masuk dalam rancangan Majalah 3 tidak lama dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. penah masuk Jalan2 cari makan jugak....heeee

      Delete
  10. Heiiiii leleh-leleh waaa ckp luuuuu...

    ReplyDelete
  11. wahhh puas hati dapat makan sebijik ni.

    ReplyDelete
  12. Salam,terima kasih kak..salam kenal smoga akak dgn suami sntiasa bhgia hngga jannah amin ^^

    ReplyDelete
  13. Jom join segmen saya :)

    http://farahsyamimi-blogger.blogspot.com/2013/03/segmen-farah-syamimi-mencari-bloglist.html

    ReplyDelete
  14. nanti nak cuba g cari lah..terliuur la nory

    ReplyDelete
  15. OMG!!
    besar nyeeeeeee...
    ni kena try ni!

    asik makan beger bakar standard size jeee.

    ReplyDelete
  16. Besarnyerr...Nory mkn sorang ke?Lau ummi mesti xhbs..huhu

    ReplyDelete
  17. BESARRRRRRRRRR!!!

    mesti sedapppp kan... hope eida trs dimurahkan rezeki...

    ReplyDelete
  18. hehhehehe..sendawa gajah? kemainnn.. hahahhahah

    ReplyDelete
  19. terima kasih membuat story pasal yazid burger...jasa anda amat saya hargai....

    ReplyDelete
  20. tu dia mmg besau tu..mau x kenyg..dgg nyer pun nmpk tebal..

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)