Followers

Thursday, March 28, 2013

Pertama kali berjauhan dengan Abi



Selama hampir 2 tahun kami berumah tangga,inilah kali pertama kami berjauhan.Petang semalam masa kat opis, Abi call bagitaw jiran sebelah rumah mak mertua meninggal.Jiran tu bukan sekadar jiran je tapi merupakan bapa angkat Abi.

Abi bagitaw dia kena balik kampong lepas waktu kerja nanti dan esok (harini) dia cuti kecemasan.Aku tak dapat nk ikut sebab minggu ni aku memang tak boleh cuti sebab boss aku dua2 outstation.Kecuali kalau kematian keluarga tdekat macam ibu bapa baru boleh ambik cuti kecemasan tu.So, nak taknak terpaksa lepaskan Abi balik kampong sorang2..

Perasaan pertama kali berjauhan sangat2 menguji kami.Rasa kekok tidur sorang2.Paling syahdu masa Abi nk bertolak,cium tangan,peluk Abi kuat2,Abi pesan suruh jaga diri elok2.Paling haruuu bila Abi pun menangis sekali bila tengok bini dia menangis macam nk lepaskan laki dia pergi berperang.Padahal sehari semalam je kot..huhuhu...



Baru sekarang aku faham camne perasaan isteri2 yang berjauhan dengan suami..Alahaiii.susahnya nk describe perasaan tu.Ni baru sehari semalam,kalau seminggu,aku rela berhenti kerja terus..huhu..
Mata abi merah2 menangis mengalahkan aku plak..Abg mesti rindu kat syg kan..Syg laaagi rindu kt abg.Tak sabar tunggu abg balik petang nanti...

Sebelum pergi, siap bekalkan Abi 'anak tudung' yg baru aku pakai pergi kerja semalam.Abi cakap,nanti abg rindu kat syg,abg boleh cium 'anak tudung' syg ni...Uwaaaa....sedihhhnyer...Malam tadi aku tidur rumah mak aku, susahnyer nak lena, sebab biasanya Abi peluk time tidor (hahahaah)..Tidor dengan Laura (kucing aku), baru peluk sekejap, dia dah bangun nak berakk pulak..Haishh macam2 lah Laura ni..





*tak sabar tunggu Abi balik petang nanti.....rinduuuuuuuu Abi sangat2

55 comments:

  1. Assalamualaikum nory. kesian dia. takpe nanti zoul dah balik petang ni , peluk cium kuat2 ye. hehehe. Laura ni, spoil je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. spoil betul si Laura malam tadi...time2 tu lah pon dia nak berakkk kan..hehe

      Delete
  2. alololo... cian nory kena tinggal.
    sabar ok.lps dia balik nnt gomol puas2. hihihi

    ReplyDelete
  3. alolo..sbar ya Nory..sy dh biasa PJJ ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pheww...nory tak biasa...tu yang macam kucing hilang anak jeni..hehhee

      Delete
  4. Replies
    1. bila jauh2 ni, mula lah nak berjiwang2 karat plak kan..heheh

      Delete
  5. hehehe...kalau xbiasa berjauhan mmg jd sedih pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehari macam 10 tahun ...punye lah lama nak tggu petang ni..huhu

      Delete
  6. alolololo... suwetnyee..
    siap ada "bantalmucuk" nak bawa skali tu,,hehehe
    lawa nye masa tawen tuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik die tak bawak "bantalbusuk" nory yang betul2, kalau tak lagi susah tido...hehe

      Delete
  7. zana pernah rasa utk tempoh 2 mggu adiey pergi umrah.. mmg perasaan yg susah nak digambarkan.. memang sangat2 lain.. tapi bila lepas 2 mggu tu jumpa balik rasa mcm first date ok!! berdebar2 hati ni.. sehari sebelum jumpa balik mula over excited.. hehehe..

    xpe dear.. ptg ni jumpa balik kan.. nnti lepas rindu terus.. kata khamis malam jumaat.. eh?? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh...2 minggu ..lama tu...
      sehari pon nory dah meroyan ni..acaner...?huhuhu

      Delete
  8. hehehe....sabar ya....anyway comel sangat gambar sanding nory tu...=)

    ReplyDelete
  9. ha kan.seksa kan.eka dah rasa bln2 hari tu.takmo lagi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nory pon takmo lagi dah....
      huhuhu...
      serikkkk

      Delete
  10. Replies
    1. hurmmm sasau dahni...arini je dah 18 kali call...hahahaha

      Delete
  11. Hehe sabar ye Nory :)
    Kejap je tu ye. Balik kang peluk lama lama heeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sbarrr ni nak polok2...EH!!!!!
      Heeee

      Delete
  12. hehe..
    eka nanti lagilaaa...
    dah kahwin nanti kena berjauhan dengan suami..

    eka kje kat teluk intan,dia kat kl.

    disebabkan kami memang dari zaman bercinta,zaman bertunang jauh2.. harap2 nanti lepas kahwin setahun dua,dapatla tukar n duk sama2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman bercinta mmg kitorang berjauhan..
      tapi lepas kawen tak pernahh...
      zaman bercinta n zaman kawen, lainn suasana dia...
      taktaw nak desribe cmne...
      hehehee...

      Delete
  13. wah..sgt tau..romantik gilos..sweet sgt akak ni..heheh..xpe2..nnti dah bolh jmpe.. :)...seronok tgok akak n hubby akak..sweet selalu je...

    ReplyDelete
  14. romantik nyer
    sis faham perasaan org berjauhan dengan suami.sis mengalaminya. akan lebih terasa bila tak pernah jauh sejak kwen kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestaim sis...
      tu yg sasau tu..
      tabik spring kat akak, cekal betul hati akak..
      tapi nsb baik rumah mak dekat, snang bawak diri...hehe

      Delete
  15. cinta yg abadi dan cinta yg hakiki... cinta yg halal, ya Allah, tak dapat ku bykkan betapa akk rindukan hubby akk.. ena pun nanti bakal menempuhi bila dah kahwin t.. kyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xsabau lak rasa

    ReplyDelete
  16. hihi,sbr ea kak.. meh tidur ngn yui..kih2.

    ReplyDelete
  17. So sweet... Happy tgk pasangan suami-istri mcm ni..sbb pernah melaluinya..Rase nak nagish kan..hehee... Sabar ye, nt abi balik peluk ketat2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan rasa nak nangish, tapi memang dah menangis dah pon...hehehe

      Delete
  18. memang pasangan yang so sweet la akak n abang nie :) sabar yer ..tak lama lagi balik la tu :)

    ReplyDelete
  19. sis sweet sangat tw,suka tengok picture masa sis kahwin yang atas tu..lain sangat rupa sis..cantik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tu akak slim melim lagi...hahaha...
      sekarang dah mokmok...huhuh

      Delete
  20. oooh takpe sekali sekala berjauhan...tapi time sy tulis komen ni bro zoulkefle dah ada kat rumah kan... :)

    ReplyDelete
  21. 1st time mmg mcm tu :) ujian kasih sayang namanya ;)

    ReplyDelete
  22. hahaha. sakan. sampai dua2 menangis padahal pergi sehari je.hehehehehe

    ni yang buat tak sabar nak kahwin ni.. adoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii....
      pestaim lah Boni...
      tak sgka plak encik Abi pon nangis sekali...
      heheeheh....

      Delete
  23. aloloooo ... romantiknya, but sweet sgt ^^

    ReplyDelete
  24. lawa la nory masa kawin..macam retis..bila dah kawin nampak berisi sikit pipii tu :)
    *kuala kangsar dekat kg bendang panjang hilir

    ReplyDelete
  25. saya msa mula2 dulu bila berjauhan ghope gini ler..menagis je..tp skrg dah biasa.. huhu

    ReplyDelete
  26. wa wanita moden! wa hati kental. takde hal kene tinggal.. hahahahahahha..

    ReplyDelete
  27. biasa tu dear..setiap isteri mmg akan hadapi fasa mcm ni...heeeh
    take care ya:)
    salam perkenalan:)

    ReplyDelete
  28. Promotional Strategies on the InternetOrganized WebsiteThe basis
    of e-student loan or online student loan expert while never again
    feeling rejected for trying to sell, you can build a strong relationship with
    your customers.

    Stop by my web-site :: Student Loans People

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)