Followers

Monday, October 8, 2012

Sabun papaya pencuci muka


Kalini nk review pasal pencuci muka plak.Org pempuan dgn pencuci muka mmg tak dapat dipisahkan.Kalau sehari tak cuci muka, mula lah berminyak, jerawat plak tergedik2 nk tumbuh kan.Pengalaman aku sndri, sbelum ni aku byk try pencuci muka berbagai jenis.Yg mahal, yg murah, smua dah penah cuba.Tapi yg aku paling serasi , sabun papaya.Dah lah murah, jimat plak tu, sebuku sabun tu boleh gune smpai 2 bulan taw, siap potong kecik2 lagi.

Tapi kena berhati2 klu nk beli sabun ni, pastikan yg original.Aku pnah beli kat kedai RM2, tp bila aku gune, kulit rase tegang n menggelupas.Rupanya tiruan punya.Last2 aku beli kt Hero je, hrga RM3.90 still dlm hrga mampu milik lg.Tapi kt Hero ni selalu habis, mgkin ramai yg beli kot.Kalau habis, aku beli Dove je.Yg tu klu terdesak,biasanya klu sabun papaya tu habis stok kt Hero.Hehehe..


Selagi boleh jimat, kite berjimat.Klau satu hari kulit muka aku boleh serasi ngan sabun pencuci baju, lg senang.Beli satu jenis sabun je tiap bulan, boleh jadi dwi-fungsi...hahahaha...

17 comments:

  1. X kisah pencuci jenama apa janji muka x mengerutu...hehehe..kalu dpt yg murah lg baik kan...

    ReplyDelete
  2. amboi... ada nak serasikan sabun mka dgn sabun pencuci... dolu2 masa zaman skolah eka penah cuba.tp maybe tak seswai dgn eka papaya ni

    ReplyDelete
  3. kulit sy jd kering la pakai sabun ni,
    huhu.

    btw kak, header sgt swit!!!
    suke!!!!!

    ReplyDelete
  4. perghhhhhh, jeles betul dengan orang yang kulit muka senang serasi ni. dah jimat gile kannnn! :)

    ReplyDelete
  5. aritu MIL gi borong sabun ni ka padang besar. hehe

    ReplyDelete
  6. Ros pkai olay dr form 5 lagi.. Serasi :)

    ReplyDelete
  7. @eKa nory plak serasi ngan papaya ni, dulu nk gk cuba pencuci muka lain, tp x sesuai,kulit jd kering..hehe

    ReplyDelete
  8. @Waney Zainuddin murah yer kat sana?? nk borong jgk lah..hehe

    ReplyDelete
  9. @♥ ROS ♥ Olay mahal sikit kan...akak penah pakai krim olay je..ok jgk,tp skrg dah x pakai..hee

    ReplyDelete
  10. Jemput ke blogshop saya
    PROMOSI!!! RM1/pcs Pregnnacy Test & Ovulation Test Strip
    SMS/E-mail saya

    Puan.Nor
    no.tel:0122429082

    email: lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop - http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. @Nur Ezqy wow!!! murah nyer...saya follow skarg jgak...heheh..

    ReplyDelete
  12. Skg still guna sabun ni ke?mcm berminat jgak

    ReplyDelete

* Sila2 kan lah tinggalkan jejak anda disini.
* Terima Kasih ..=)